Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Φλέγεται κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα της Λιβύης


Στις φλόγες έχει τυλιχτεί κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Την ώρα που οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και αστυνομίας έχουν εξαπλωθεί πλέον και μέσα στην Τρίπολη, ο γιος του ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι με τηλεοπτικό του διάγγελμα προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο. Συνεδριάζουν τα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Ο Σαίφ υποσχέθηκε ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και αυξήσεις μισθών.
Στις δηλώσεις του κατήγγειλε εκείνους που κατά τη γνώμη του βρίσκονται πίσω από τα φαινόμενα βίας που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες. Όπως είπε οι διαδηλωτές που κυρίως ήταν συγκεντρωμένοι στα ανατολικά της χώρας απείλησαν να βυθίσουν τη Λιβύη στον εμφύλιο πόλεμο, με σκοπό να διασπάσουν τη χώρα σε μικρότερα κομμάτια.
Ο Σαίφ, επίσης, αναγνώρισε ότι η αστυνομία και ο στρατός έκαναν πολλούς λανθασμένους χειρισμούς με τους διαδηλωτές. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αναφορές που κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς είναι υπερβολικές.
Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ καταδικάζουν την καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με σχέδιο κοινής διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, εν όψει των συνεδριάσεων των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου