Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πολλοί οι νεκροί στη Λιβύη


Οι διαδηλώσεις στη Λιβύη συνεχίστηκαν στη  διάρκεια της νύχτας, μετά από μια «ημέρα οργής» που είδε χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν εναντίον του καθεστώτος.
Πάρα πολλοί Λίβυοι βγήκαν στους δρόμους της Βεγγάζης, ενώ σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.
Οι διαδηλώσεις αυτού του είδους  είναι σπάνιες  στη χώρα, όπου απαγορεύεται αυστηρά η όποια έκφραση διαφωνίας.
Σύμφωνα με το BBC, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σε πέντε τουλάχιστον πόλεις, αλλά όχι στη πρωτεύουσα, όπου οι όποιες διαδηλώσεις παρέμειναν ειρηνικές.
Η κυβέρνηση ακολούθησε μια πολύ σκληρή κατασταλτική μέθοδο, με χρήση όπλων, αλλά και αρνούμενη να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με είδη πρώτης βοήθειας.
Εν τω μεταξύ,  στους δρόμους της Τρίπολης βγήκαν και αρκετοί υποστηρικτές του καθεστώτος, πραγματοποιώντας πορείες, και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Καντάφι. Θυμίζουμε ότι ο Καντάφι είναι ο μακροβιότερος ηγέτης στον Αραβικό κόσμο, αφού είναι στην εξουσία από το 1969.
Σήμερα αναμένεται να κλιμακωθούν οι συγκρούσεις, αφού έχουν προγραμματιστεί οι κηδείες όσων δολοφονήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου