Προωθεί ανοιχτά τα συμφέροντα της Άγκυρας
Ο Αττίλας 3 ξεκίνησε αλλά με πολιτικά όπλα
Μετά τις απειλές πολέμου και τους εκβιασμούς από την Άγκυρα για να σταματήσουν οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, τη σκυτάλη πήρε ο Ταλάτ.
Ο κατοχικός ηγέτης έχει διαβιβάσει επιστολή προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για τις συζητήσεις που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ισραήλ, για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής των δύο χωρών.
Ο Ταλάτ, με αφορμή προφανώς δημοσιεύματα στον Τύπο, απέστειλε την επιστολή αυτή «ενημερώνοντας» τον γενικό γραμματέα και για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για τη συμφωνία που έχει με την εταιρεία Νoble για την γεώτρηση που θα γίνει στην περιοχή γνωστή ως “Μπλοκ 12”, η οποία βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου .
Η περιοχή αυτή βρίσκεται, σύμφωνα με τον Ταλάτ, κοντά στο Ισραήλ, περίπου 90 χλμ. από το λιμάνι της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ. Επικαλούμενος πληροφορίες, αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων.
Ο Ταλάτ προχωρεί στη συνέχεια στην καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή ενώ, όπως υποστηρίζει, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού, η Λευκωσία προβαίνει στα βήματα αυτά στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίζεται πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τα «θεμελιώδη δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων». Οι Τουρκοκύπριοι, αναφέρει στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, είναι συνέταιροι στο ιδρυτικό κράτος του 1960 (σημ. όπως θέλει και συμφέρει θυμάται και την Κυπριακή Δημοκρατία). Επειδή, όπως υποστήριζει, οι Τουρκοκύπριοι είναι συνέταιροι «έχουν ίσα δικαιώματα και στους φυσικούς πόρους του νησιού».
Ο κατοχικός ηγέτης, στην επιστολή την οποία κυκλοφόρησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, σπεύδει να υπενθυμίζει πως «το ευαίσθητο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλάσσιων περιοχών και της δικαιοδοσίας ήταν μια σημαντική πτυχή της διαδικασίας διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το 2004». Τα ζητήματα αυτά, σύμφωνα με την επιστολή, πρέπει να διευθετηθούν στα πλαίσια της συνολικής λύσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κάνει έρευνες σε αυτή τη φάση.
Ο Ταλάτ με θρασύτητα κατηγορεί την κυπριακή Κυβέρνηση στον γενικό γραμματέα, ότι ενεργεί σαν «η νόμιμη κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κύπρου». Δεν έχει, αναφέρει στη συνέχεια, εξουσία να διαπραγματεύεται και να συνάπτει συμφωνίες, να διεξάγει έρευνες εκ μέρους του συνόλου της χώρας.
Ο Ταλάτ κατά των συμφερόντων της Κύπρου
Εδώ όμως προκύπτει και το λογικό ερώτημα: Κατά πόσο ο Ταλάτ ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της Κύπρου, αφού ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την ένωσή της, έστω και υπό συνθήκες; Από τη στιγμή που "πολεμά" κατά των οικονομικών συμφερόντων της Κύπρου, δεν πολεμά και κατά των συμφερόντων της ένωσης; Ο ρόλος του κυρίου Ταλάτ δεν διαφέρει διόλου από αυτόν της "πόρνης" που προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ή τις απαιτήσεις του "προστάτη" της... Με αυτόν τον άνθρωπο συνομιλεί ο κύριος Χριστόφιας και με αυτόν τον άνθρωπο αύριο, στην 28η συνάντησή τους, θα συζητήσει θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος; Κανείς δεν πρέπει να ξεγελά τον εαυτό του με το ανέκδοτο Ταλάτ ή μάλλον με την μαριονέτα Ταλάτ, που ενδεδυμένος την μορφή του "πολιτισμένου" επιδιώκει την βάναυση παραβίαση κάθε δικαιώματος της Κύπρου.
Ο Αττίλας 3 είναι σε εφαρμογή και αυτή τη φορά η επίθεση γίνεται με πολιτικά μέσα. Αν ο κύριος Χριστόφιας δεν μπορέσει να αντιληφθεί εύκολα τον χώρο στον οποίο κινείται και τους κινδύνους που ενέχονται σε αυτόν, θα βρεθεί να συμμετάσχει στην ολοκληρωτική άλωση της Κύπρου από την "μπότα" του Τούρκου. Και αυτή η άλωση μπορεί να μην είναι γεωγραφικού περιεχομένου, αλλά θα είναι άλωση οικονομικών δικαιωμάτων (πετρέλαια) και κεκτημένων (Ευρώπη)...
Σε χαλεπούς καιρούς το να συναναστρέφεσαι και να συνδιαλέγεσαι με χαλεπούς ανθρώπους (και εκτελεστές συμπατριωτών σου) δεν είναι και το σοφότερο που μπορείς να πράξεις κύριε Χριστόφια... Δεν είναι ούτε και ό,τι πατριωτικότερο μπορείς να αφήσεις ως παρακαταθήκη σου...
http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_1429.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου