Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το fast track είναι τόσο slow motion, που θα μας πάρει ο ύπνος


Η υπόθεση με την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι φιάσκο της κυβέρνησης και προσωπικά του Χ. Παμπούκη, έστω κι αν βγήκε και διέψευσε το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Και είναι φιάσκο διότι αποδείχθηκε ότι το περίφημο fast track είναι τόσο slow motion που θα μας πάρει ο ύπνος.
Το σχετικό νομοσχέδιο που θα έφερνε επενδύσεις στην Ελλάδα σε χρόνο dt παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Είδατε μήπως καμιά επένδυση; Φυσικά και όχι. Ο Αστακός ναυάγησε και όπως πάει θα ναυαγήσει και το Ελληνικό.
Κάποιοι ήδη διαρρέουν ότι εκτός από το Κατάρ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει άλλα δύο μεγάλα funds. Αυτές είναι οι διαρροές της κυβέρνησης διότι η αγορά άλλα λέει.
Ότι δεν προχωρούν καν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη συμβούλων, ότι πήγε να εμπλακεί η Citigroup και πετάχτηκε έξω διότι στη συνέχεια έγινε το θέμα με το e-mail της πτώχευσης. Επίσης, λέγεται ότι κάποιοι υπουργοί σκέφτονται πολύ να βάλουν την υπογραφή τους στους σχετικούς διαγωνισμούς αν προηγουμένως δεν υπάρξει επιλογή συμβούλων.
Όπως και να έχει, όλη η υπόθεση με τα πολυδιαφημισμένα  fast track, τις επενδύσεις που όλο έρχονται και ποτέ δεν της βλέπουμε, το Ελληνικό που όλο αξιοποιείται και ποτέ δε γίνεται.
Ο βασικός λόγος της εικόνας ξεφτίλας είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη στόχευση, δεν ξέρει τι θέλει. Τη μία λέει ότι θα αξιοποιήσει τα ακίνητα – φιλέτα, την άλλη ότι θα πουλήσει. Τη μία ότι θα φτιάξει το ελληνικό Χάιντ Παρκ και την άλλη ότι θα πουλήσει ένα μέρος για οικοδόμησης ώστε να βγάλει λεφτά και να φτιάξει πάρκα σε όλη την Αθήνα.
Τα βλέπουν όλα αυτά οι ξένοι υποψήφιοι επενδυτές και γελάνε. Σου λέει το Κατάρ, που να μπλέξει με τους Έλληνες που δεν ξέρουν τι θέλουν;
Αυτή είναι η κατάσταση, έστω κι αν ο κ. Παμπούκης χτυπιέται ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Και είναι ψέμα ότι δεν εμπλέκονται οι Γερμανοί στην υπόθεση. Η Μέρκελ και οι δανειστές μας θέλουν να έχουν λόγο στο πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ακίνητα και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να έχουν το πάνω χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου