Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η “Καμπούλ” στην Αθήνα


Οργανωμένο κύκλωμα αλλοδαπών, που απήγαγε άλλους αλλοδαπούς, τους κρατούσε όμηρους και τους βασάνιζε απάνθρωπα, προκειμένου να αποσπάσει από τους ίδιους και τους συγγενείς τους χρηματικά ποσά ως λύτρα, εξαρθρώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Σε συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως φυλακή και χώρο βασανιστηρίων για τα θύματά τους, συνέλαβαν 14 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δέκα είναι υπήκοοι Αφγανιστάν και τέσσερις Πακιστάν, ηλικίας από 16 έως 31 ετών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής, έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού ότι μέλη κυκλώματος κρατούν έγκλειστο τον αδερφό του, ζητώντας λύτρα.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έπειτα από έρευνα, εντόπισαν την πολυκατοικία, η οποία τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Λίγη ώρα αργότερα, είδαν τρεις αλλοδαπούς να βγαίνουν από την πολυκατοικία και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο και έκαναν έλεγχο στους επιβάτες, ένας απο τους οποίους τους είπε ότι οι άλλοι δύο αλλοδαποί είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούσαν όμηρο, εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στην πολυκατοικία, όπου βρήκαν τον αδελφό του καταγγέλλοντος και συνέλαβαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει διαφορετικούς-διακριτούς ρόλους ο καθένας, καθώς άλλοι πραγματοποιούσαν τις αρπαγές, άλλοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη των απαχθέντων, άλλοι τη σίτισή τους και άλλοι την είσπραξη των λύτρων που κατέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως έχοντα σχέση με την εγκληματική τους δράση, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, 20 κινητά τηλέφωνα, 305 ευρώ, μία απόδειξη μεταφοράς χρημάτων και ένα δελτίο μεταφοράς εμβάσματος.
Σε έναν από τους παθόντες αλλοδαπούς διαπιστώθηκαν πολλά εγκαύματα στα χέρια από αναμμένα τσιγάρα, γι’ αυτό και υπήρξε παραγγελία να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Όπως είπε ο ίδιος, τα τραύματα του τα προκάλεσαν δύο από τους συλληφθέντες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου