Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, απαιτεί το ΔΝΤ


Εγγυήσεις προκειμένου να συνεχίσει να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
«Δεν χορηγούμε ποτέ δάνεια εάν δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει κενό (χρηματοδότησης). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Καρολάιν Ατκινσον, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
Όπως εξήγησε, οι εγγυήσεις που ζητούνται «αφορούν τόσο στον τομέα της πολιτικής όσο και στη διαθέσιμη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανόμενης της δικής μας».
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εκταμιεύσει την επόμενη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα, το βάρος της κάλυψης ολόκληρης της δόσης θα πέσει στους Ευρωπαίους εταίρους.
«Εάν οι Ευρωπαίοι φτάσουν στο σημείο να παραδεχθούν ότι η εκταμίευση των χρημάτων από το ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν θα προχωρήσει, το ΔΝΤ θα αναμένει από τους Ευρωπαίους να καλύψουν το δικό τους μερίδιο στη χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί καθώς κάποια κοινοβούλια, όπως στη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία και άλλα, δεν είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε δυο ημέρες πριν ότι το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για την αποδέσμευση της δόσης του Ιουνίου τη δέσμευση των εταίρων για νέο πακέτο προς την Ελλάδα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1980348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου