Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πολιτική απομόνωση Παπαπανδρέου


Σε πολιτική απομόνωση βρέθηκε ο Γ. Παπανδρέου κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς τα κόμματα (και ιδιαίτερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ) απέρριψαν τα εκβιαστικά διλήμματα που επιχείρησε να βάλει.!
Ξεκινώντας την συνεδρίαση ο ΓΑΠ είπε ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές και θα γίνουν κανονικά το 2013. Σημείωσε ότι «θα προχωρήσω μόνος μου» και υποστήριξε ότι το οικονομικό πρόγραμμα πέτυχε (!!!)
Ο Α. Σαμαράς ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει συναίνεση στη λάθος πολιτική.
Σαμαράς και Παπανδρέου διαφώνησαν για την φορολογική πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν δέχεται το φορολογικό πακέτο που στρέφεται εναντίον του λαού και των επιχειρήσεων και πρότεινε να πάνε να διαπραγματευτούν από κοινού με την τρόικα. Όμως ο ΓΑΠ το αρνήθηκε λέγοντας ότι η τρόικα έχει απορρίψει τις προτάσεις Σαμαρά για το φορολογικό…
Η Αλ. Παπαρήγα θεωρεί ότι η κρίση είναι υπαρκτή και δεν είναι εφεύρημα, ενώ ζήτησε να μην γίνουν παιχνίδια με στάση πληρωμών (ενδεχόμενο που ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν ενημέρωνε για την κατάσταση της οικονομίας).
Ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε «οικουμενική» κυβέρνηση (με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς κ.λπ.), αλλά τόσο ο Α. Σαμαράς, όσο και ο Αλ. Τσίπρας την απέρριψαν λέγοντας ότι δεν είναι στο πνεύμα του Συντάγματος. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να εξετάζει ως λύση κυβέρνηση τύπου οικουμενική.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε επίσης στον Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλειοψηφία και αν θέλει μπορεί να περάσει τα μέτρα που υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου