Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις


Θετικά ανταποκρίνονται οι Αθηναίοι πολίτες στο κάλεσμα, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν όπως οι Ισπανοί μερικές μέρες νωρίτερα, στα πρότυπα της διαμαρτυρίας στην πλατεία του Ήλιου στη Μαδρίτη. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 30.000 άτομα στο Σύνταγμα, περίπου 4.000 στη Θεσσαλονίκη και 2.000 στην Πάτρα.


Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, έχουν πλημμυρίσει την κεντρική πλατεία της Αθήνας, δηλώνοντας ειρηνικά αγανάκτηση για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν έως στιγμής σποραδικά συνθήματα κατά τη κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκαν και πανό υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Κλειστές είναι η Βασ Σοφίας στην κάθοδο, από Σέκερη έως ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια & Βασ Αμαλίας στην άνοδο, από Αθ. Διάκου λόγω συγκεντρώσεων-πορειών.


Θεσσαλονίκη 
Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.)
Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».

«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

Στις 7 οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Εξάλλου, στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Βόλος 

Εκατοντάδες πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο «Παπαστράτου», στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.


http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_4553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου