Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ":ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ


Το παραδέχεται η Κατερίνα Μπακογιάννη,γνωστή δημοσιογράφος σε "μεγάλα" συγκροτήματα,με άρθρο της στο γνωστό και μη εξαιρεταίο Protagon του Θεοδωράκη.Παρότι η χροιά του άρθρου της είναι ειρωνική ως προς την Ελλάδα (αλλιώς δεν θα το φιλοξενούσε το συγκεκριμένο site),αξίζει να το διαβάσετε για να καταλάβετε το μέγεθος της παραπληροφόρησης που στήθηκε,προκειμένου να "πειστούν" οι Έλληνες να κατέβουν στους δρόμους για να "απαντήσουν στις προκλήσεις των Ισπανών",όπως κάποιοι καραγκιόζηδες "υπερπατριώτες" έγραφαν χθες:


Με προβλημάτιζε αυτές τις μέρες το σύνθημα που ακούστηκε στην Ισπανία: «Ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες.» Η πληροφορία κυκλοφόρησε και δεν αμφισβητήθηκε, ούτε ερευνήθηκε. Το φώναζαν, λέει, οι χιλιάδες αγανακτισμένοι Ισπανοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Puerta del Sol, για να δώσουν μήνυμα στους πολιτικούς ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Τα ερωτηματικά μου ήταν τρία και διαφορετικής φύσης μεταξύ τους:

-Γιατί οι Ισπανοί να ασχοληθούν με τέτοια ένταση με τη μικρή (και αναμφισβήτητα κοιμισμένη) Ελλάδα όταν καίγονται οι ίδιοι;

-Τι είδους απειλή συνιστά για το κατεστημένο της Ισπανίας το ότι οι Έλληνες κοιμούνται και δεν πρέπει να ξυπνήσουν από τους διαδηλωτές;

-Γιατί δεν είχα διαβάσει το ίδιο σύνθημα σε καμία από τις ξένες εφημερίδες;

Μέχρι που μίλησα με έναν φίλο μου που γνωρίζει καλά τα ποδοσφαιρικά. Το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου έπαιζε η Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα στην έδρα της δεύτερης. Τον αγώνα έδειξαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και η Conn-x TV. Η Μάλαγα (πες Ολυμπιακός Βόλου) το γνώριζε ότι θα έχανε από τη Μαδρίτη (πες Ολυμπιακός Πειραιώς). Τελικό αποτέλεσμα Μάλαγα 1 - Μπαρτσελόνα 3. Και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου, για να πικάρουν τους φιλάθλους και τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, σκέφτηκαν να τους θυμίσουν τις νίκες του Παναθηναϊκού όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ έκανε στην ισπανική ομάδα …έξωση από το Final Four μέσα στο σπίτι της. Το πανό σηκώθηκε στο γήπεδο και το είδαν όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα: «Sss silencio, los griegos duermen.» Μπορεί να νικάτε, αλλά κάντε το σιωπηλά, μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και σας «κανονίσουν» ξανά.

Αυτοί είμαστε. Πήραμε ένα σύνθημα του γηπέδου και το μεταφέραμε στα καθ’ ημάς. Μετατρέψαμε μια πληροφορία όπως μας βολεύει. Προσθέσαμε τον μύθο ότι η ισπανική πολιτική σκηνή και η ισπανική κοινωνία μας έχουν στο κέντρο της προσοχής τους. Είτε είμαστε πτωχοί, είτε όχι, βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε πάντοτε το κέντρο του κόσμου. Ο «Ομφαλός της Γης». Έτσι νομίζουμε.

Μήπως το ίδιο σύνθημα φώναζαν οι διαδηλωτές και στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάϊρο αλλά δεν το ακούσαμε τότε;

Θέλει προσοχή η διαχείριση της αλήθειας. Έτσι ξεκινούν τα «καπελώματα». Και θα ήταν κρίμα αυτό να συμβεί σε μεγάλες αυθόρμητες διαδηλώσεις όπως οι χθεσινές.
Κυρία Μπακογιάννη,"αναρωτιέστε" γιατί δεν το είδατε δημοσιευμένο στις ξένες εφημερίδες ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ;

Μήπως γιατί οι δημοσιογράφοι εκεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΝ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ;

Αντί να επικεντρώνεστε στο εθνομηδενιστικό σας παραλήρημα περί "Ομφαλού της Γης",γιατί δεν μας λέτε ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ...ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ;

Γιατί,ενώ ξεβρακώνετε το όλο στήσιμο του "συνθήματος",επιμένετε να χαρακτηρίζετε τις συγκεντρώσεις...αυθόρμητες;

Και το κυριότερο:Γιατί οι συνάδελφοί σας "δημοσιογράφοι" σιωπούν;;;

Εμείς,αποκαλύψαμε πρώτοι το θέμα προχθές,με αποτέλεσμα να δεχθούμε τόνους λάσπης,ύβρεων και απειλών από πολλούς και διάφορους.

Βλέπετε,δεν έχουμε την πολυτέλεια να...πετάμε την κοτσάνα μας και να κρυβόμαστε μετά πίσω από το άλφα ή βήτα "συγκρότημα"!

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ευσταθεί η εκδοχή σας:Ψάξαμε ξανά και δεν βρήκαμε καμία αναφορά για το συγκεκριμένο πανό,ακόμα και σε ισπανικά αθλητικά sites,ενώ συμπληρώνουμε πως η Μάλαγα αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα την ίδια μέρα και σε αγώνα μπάσκετ,όπου θα ήταν σχετικότερο να υπάρχει αυτό το σύνθημα.

Δεν το αμφισβητούμε,αλλά μας έχουν δώσει και άλλες εκδοχές για το πώς ξεκίνησε αυτή η "ιστορία",που πρόθυμα ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ οι συνάδελφοί σας,για να χειραγωγήσουν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ τον ελληνικό λαό.

Κι επειδή τα γραπτά μένουν:

Όσο για τις κότες που έχετε βάλει δίπλα στο άρθρο σας,κυρία Μπακογιάννη,δεν ξέρουμε αν υποννοείτε πως συμπεριφέρονται έτσι οι Έλληνες.Πιθανόν.

Γιατί όμως να ενοχληθουμε από εσάς και όχι ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ που μάσησαν το κουτόχορτο;

Αλλάξτε λοιπόν την φωτογραφία με μία...σχετικότερη!

1 σχόλιο:

  1. file muo borei na eheis dikio gia thn en logo kuria
    alla auta pou leei gia to synthima einai swsta,
    kai esy den mas eipes se poies afhmerides to eides?
    giati egw pou milisa me filous mou ispanous, mou epiveveosan to idio...

    epishs, nai, yphrkse prospatheia kapelwmatas,, oi idioi antrepoi apo organwseis ths 'aristeras', despozoun sth syneleush, kai parousiasthkan sta kanalia ws aploi aganakthsmenoi..

    e pws na to kanoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή