Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δεν έχω, δεν πληρώνω



Η είδηση (από το energypress) είναι ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει ή που δεν θέλει να πληρώσει την ΔΕΗ. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που δεν πληρώνουν είναι πονηροί ή τζαμπατζήδες, ή απλά στα όριά τους. Ούτε πιστεύω ότι έχουμε δει ακόμα τίποτα. Ούτε έχω αμφιβολία ότι πολλά κλειστά διαμερίσματα, ή εξοχικά θα διακόψουν συνδέσεις.  Όταν ο λογαριασμός φορτώνεται με ΕΡΤ, ΑΠΕ, και Δημοτικά Τέλη, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θα κάνουν τους γρήγορους υπολογισμούς στο κεφάλι τους, και δεν χαμπαριάζουν ούτε από θερμοκήπια, ούτε από πράσινες αρλούμπες.


Ένας τρόπος να κάνεις επανάσταση σήμερα, στην Ελλάδα, είναι να μην πληρώνεις. Αν γίνει σε κλίμακα, και, προπαντός, συντονισμένα, ανατρέπει το γράφημα που σας είχα δείξει στο μάθημα Πράσινων Επενδύσεων για Εκλεκτούς. Οι Εκλεκτοί θέλουν κάτι με σχετικά υψηλές αποδόσεις και χαμηλό ρίσκο. Σε χώρες όπως εμείς, ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει (στα μάτια του κάθε κυρίου Πλούσιου) μεγαλύτερη σιγουριά από τους φόρους μας... Αν κόψεις ταρίφες, η Πράσινη Καμπύλη μετατοπίζεται προς τα κάτω.  Πάρτου την σιγουριά, του αυξάνεις το ρίσκο και η καμπύλη πάει δεξιά. Κάτω και δεξιά είναι μάπα η απόδοση. Είδατε τι χρήσιμη που είναι η θεωρία χαρτοφυλακίων; Σε μαθαίνει να κάνεις επανάσταση.


Έτσι, και ενώ είμαι ένα συντηρητικός αρχαιοπτέρυξ, καλό παιδί και άριστος μαθητής, ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τα πράσινα μπουγιέλα σας εκεί που ξέρετε, κύριοι... Κλιματολόγοι. Ζητείστε απαλλαγή από τον φόρο άνθρακα, κόψτε τις ταρίφες, και θα... πάψω να γκρινιάζω.  Nothing personal.

Και μην παπαγαλίζετε externalities,  κλιματολογίες, Νοστραδάμεια σενάρια και πράσινες παπάρες μάντολες. Έξτρα απόδοση χωρίς ρίσκο ψάχνουν αυτοί που σας βάζουν να τα λέτε.

Η πρώτη εικόνα είναι διασκευή, από εδώ.



http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_6703.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου