Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η Κίνα είναι ο “νέος bin Laden” για την Αμερική


Ο George Orwell, που ήταν το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του  Eric Blair, είχε το χάρισμα της προφητείας. Στο βιβλίο του «1984» που έγραψε το 1948, περιέγραψε τη σημερινή Αμερική, αλλά και τη πατρίδα του τη Μεγάλη Βρετανία, που σήμερα δεν είναι καθόλου μεγάλη, και απλά ακολουθεί υποδουλωμένη την αμερικανική ηγεμονία του πλανήτη, εξαντλώντας τον εαυτό της ηθικά και οικονομικά.
Στη προφητεία του Orwell, η κυβέρνηση του Μεγάλου Αδελφού κυβερνά ανθρώπους ανήμπορους να σκεφτούν από μόνοι τους, και τους οποίους συνεχώς κατασκοπεύει. Το 1948 δεν υπήρχαν τα  Internet, Facebook, Twitter, GPS, κλπ. Η κατασκοπεία του Μεγάλου Αδελφού γίνονταν μέσω καμερών και μικροφώνων σε δημόσιους χώρους, και μέσα από συσκευές τηλεόρασης με ειδικό εξοπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια. Και αφού όλοι σκέφτονταν αυτά που ήθελε η κυβέρνηση να σκέφτονται, ήταν πολύ εύκολο να ξεχωρίσουν αυτούς που διατηρούσαν κάποια ανεξαρτησία σκέψης.
Οι κυβερνώντες κρατούσαν το λαό στη θέση του μέσω πολέμων και φόβου. Αλλά ακόμη και ο Orwell δεν μπορούσε να προβλέψει πως το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα έφτανε στο σημείο να ψαχουλεύει τα γεννητικά όργανα επιβατών στα αεροπλάνα ή πελατών στα εμπορικά κέντρα. Στο «1984», κάθε μέρα η τηλεόραση έδειχνε τα «δυο λεπτά μίσους». Η εικόνα του Emmanuel Goldstein, ενός φανταστικού προσώπου που δημιούργησε το υπουργείο Αλήθειας, και που είχε χαρακτηριστεί ως ο Νο1 εχθρός της Ωκεανίας, έκανε την εμφάνισή του στην οθόνη. Ο Goldstein ήταν ο ανύπαρκτος εχθρός της πολιτείας, επικεφαλής της ανύπαρκτης τρομοκρατικής οργάνωσης «Η Αδελφότητα». Η παρουσία του σαν απειλή, δικαιολογούσε όλα τα καταπατημένα δικαιώματα του λαού, που συντελούσαν στην ασφάλειά του.
Από την 9/11 με ελάχιστες εξαιρέσεις, ο Osama bin Laden έπαιξε το ρόλο του Emmanuel Goldstein του 21ου αιώνα. Τώρα όμως που το καθεστώς Ομπάμα ανακοίνωσε το θάνατό του, ένας νέος δαίμονας θα πρέπει να δημιουργηθεί, για να συνεχίσουν οι δικαιολογίες.
Η Hillary Clinton, η ανεπαρκής αυτή υπουργός Εξωτερικών, προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει τη Κίνα στο ρόλο του μεγάλου εχθρού των ΗΠΑ. Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή  της Αμερικής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την ηλίθια Clinton από το να την εγκαλεί, παρουσία Κινέζων αξιωματούχων, για «έλλειψη δημοκρατίας και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Την ίδια ώρα βέβαια, που η Clinton λειτουργούσε υποκριτικά, η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Western Illinois, που απλά διασκέδαζαν. Δεν υπήρχαν φασαρίες, ούτε καταστροφή περιουσιών, όμως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ηχητικών κανονιών.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αμερική είναι η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, και η διάλυση των συνταγματικών δικαιωμάτων της συνάθροισης, της διαμαρτυρίας και της ελευθερίας του λόγου,  από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Ουσιαστικά, το Σύνταγμα έπαψε να ισχύει. Η αστυνομία μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια.
Η εκτελεστική εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που έπρεπε να μας προστατεύει από τις καταχρήσεις των πολιτειών και των δήμων, πέτυχε στη προεδρία Μπους, να μπορεί να αγνοεί τόσο το αμερικανικό όσο και το διεθνές δίκαιο, όπως αγνοεί το Σύνταγμα, το κογκρέσο και τη δικαιοσύνη. Όσο υπάρχει κατάσταση πολέμου με τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω του νόμου και δεν λογοδοτεί. Η Αμερική δεν είναι δημοκρατία, αλλά ένα κράτος που διοικείται από την εκτελεστική της εξουσία, τύπου Καίσαρα.
Βέβαια, η Hillary, όπως και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης, τρέμουν εξαιτίας της πρόσφατης αναφοράς του ΔΝΤ ότι σε πέντε χρόνια, η Κίνα θα αποτελεί την ισχυρότερη οικονομία.
Όπως κάποτε το στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο πίεσε τον πρόεδρο Kennedy να πολεμήσει την ΕΣΣΔ, όσο η Αμερική διατηρούσε το πυρηνικό πλεονέκτημα, έτσι και η Hillary προσπαθεί τώρα να καταστήσει τη Κίνα τον νέο εχθρό. Η Ουάσιγκτον προκαλεί μίσος, έτσι ώστε να κινητοποιηθούν οι πατριωτικές μάζες.
Πως μπορεί να συνεχίσει τη πορεία της η Ωκεανία, αν ο bin Laden είναι νεκρός;
Η Hillary όμως, όντας ηλίθια, επέλεξε για εχθρό μια χώρα που δεν έχει μόνο στρατιωτική ισχύ, αλλά και τη δυνατότητα  να διαλύσει το αμερικανικό δολάριο, αφού κρατά $2 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια.
Έτσι, προσπαθώντας να ξεγελάσει κάποιους αγαθούς Κινέζους που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι δημοκρατική χώρα, κατηγορεί τη πατρίδα τους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Και ποιος τα λέει αυτά; Ο χειρότερος παραβάτης του πλανήτη: Οι ΗΠΑ.
Η ύβρις αυτή θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη μεταξύ Αμερικής και Κίνας. Καθιστά εχθρό μας τη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, που είναι στρατιωτική σύμμαχος της Ρωσίας, και που διαθέτει αρκετά πυρηνικά όπλα ώστε να εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής από τον πλανήτη.
Οι τρομαγμένοι ηλίθιοι της Ουάσιγκτον έχουν απελπιστεί, και προσπαθούν να μετατρέψουν τη Κίνα σε ένα νέο bin Laden, έτσι ώστε η Νο1 υπερδύναμη στη γη, να μπορέσει να την εξουδετερώσει πριν περάσει αυτή στη πρώτη θέση.

S.A.-OpEdNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου