Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Τα νέα συστήματα ασφαλείας και το σύστημα Soros


Η αγορα νεων συστηματων ασφαλειας προυποθετει την δημιουργια κλιματος ανασφαλειας. Αυτο γινεται απο ειδικους "Stakeholder" άλλα και απο πολιτικες κρισεις που δημιουργει ο George Soros και τα ιδρυματα του.

του Εμμανουηλ Σαριδη

Ο Έλληνας πολιτης συνήθισε να δεχεται την διαφθορα στην Ελλαδα σαν κατι το φυσιολογικο. Διαφθορα, παντου και καθε μερα, στις πολεοδομικες υπηρεσιες, στα νοσοκομεια, στην αγορα. Μονο οταν η διαφθορα εμφανιζεται στην πολιτικη και πιο συγκεκριμενα για την συκοφαντιση και ανατροπη του κυβερνωντος κομματος, τοτε γινεται «τουμπανο», η κατα τα αλλα καθημερινη διαφθορα γινεται σκανδαλο, λαβαινει τεραστιες διαστασεις, μεταβαλλεται σε σηριαλ, που τα ΜΜΕ χρησιμοποιουν για να δηλητηριασουν το πολιτικο κλιμα και να ριξουν την κυβερνηση. Κατα το δοκουν βεβαια, γιατι αλλες μεγαλες περιπτωσεις διαφθορας στην πολιτικη, οπως οι ροζ βιλλες του μεγαλου προφεσσορα της οικονομιας Ανδρεα Παπανδρεου, τα εκατομμυρια που αφησε κληρονομια στην Margaret, η φουσκα του Χρηματιστηριου η τα δισεκατομμυρια που τσεπωσαν οι λωποδυτες Ακης και Γιαννος για «προμηθειες» απο εξοπλιστικα προγραμματα, περασαν μονο στα ψιλα του τυπου και δεν ειχαν για τους διεφθαρμενους αυτους καμμια συνεπεια.
Τα θυμηθηκα ολ’ αυτα λογω της διασκεψης που γινεται απο τις 29. μεχρι τις 30.09.2009 στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο της σουηδικής προεδρίας της Ενωμενης Ευρωπης με τον τιτλο «Τεταρτη Ευρωπαικη Διασκεψη για την Ερευνα Ασφαλειας» (Fourth European Security Research Conference) (http://www.src09.se/). Η «σημαντικη» αυτη συμβολή στην ερευνα για την ασφάλεια στην Ευρωπη διοργανώνεται από την ΕE σε συνεργασία με την σουηδική "Κυβερνητική Υπηρεσία για την Καινοτομία Συστημάτων» ("Governmental Agency for Innovation Systems") και λαμβανει χωραν στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έρευνας για την Ασφάλεια ("European Security Research Programme" - ESRP) του 7ου Προγραμματος Πλαισιου για την Έρευνα (7th Framework Programme for Research and Development - FP7). /Εκτος απο τις ανακοινωσεις επι του θεματος, το συνέδριο αποσκοπει και στο να φερει σε επαφη τους λεγομενους "Stakeholder"* με τους "φορείς λήψεως αποφάσεων από την πολιτική και την οικονομία". Και προφανως οχι κατα συμπτωση, εκανε την ιδια ωρα την εμφανιση της και μια «κριτική μελέτη» με τον τιτλο "NeoConOpticon - το συμπλεγμα ασφαλειας και βιομηχανιας της ΕΕ" (NeoConOpticon, The EU Security-Industrial Complex http://www.statewatch.org/analyses/neoconopticon-report.pdf του Ben Hayes, που κυκλοφορησε το Transnational Institute, Amsterdam (TNI - http://www.tni.org) σε συνεργασία με το Statewatch - (http://www.statewatch.org/).

Με την μελετη του Ben Hayes ασχοληθηκε σε προσφατο αρθρο του ο Matthias Monroy στην ενδιαφερουσα ιστοσελιδα Telepolis. Στο αρθρο του με τον τιτλο «Der sicherheitsindustrielle Komplex der EU» http://www.heise.de/tp/r4/artikel/31/31196/1.html (25.09.2009) ο Matthias Monroy αναφερει μεταξυ αλλων, οτι η μελετη του Ben Hayes ειναι «στημενη», διοτι οι νέες εφαρμογες και τα συστηματα που δηθεν παράγουν "ασφαλεία» για τους ευρωπαίους πολίτες και ο εντοπισμος των παραγοντων "προσφοράς και ζητησεως" της "ασφάλειας", έχει απο καιρο καταστεί ενα ιδιαίτερα κερδοφόρο εμπόρευμα. Αρα το συνεδριο και η μελετη εχουν σαν σκοπο να δημιουργησουν νέες «απειλες», που για τα μελη της ΕΕ και αλλα ενδιαφερομενα κρατη σημαινουν την διαθεση πορων για την αγορα των νεων μεσων ασφαλειας προς αντιμετωπιση τους.
Ιδιαιτερο ενδιαφερον παρουσιαζει εδω το σχολιο ενος Νavy για το αρθρο του Matthias Monroy. Ο Νavy γραφει, οτι οι προαναφερθεισες οργανωσεις χειραγωγουνται ολες απο τον George Soros, τον ανθρωπο, που κερδιζει δισεκατομμυρια απο τα καρτέλ των ναρκωτικών, απο το ξεπλυμα χρήματος και απο τις δεκάδες των ιδρυματων που ελεγχει. Και οτι ο Ben Hayes ειναι θυμα του George Soros, οπως θυματα ειναι και οι οργανωσεις που ελεγχονται απο τον Soros οπως το Human Rights Watch (HRW), οι Reporter ohne Grenzen (Reporters sans frontières), το Transparency International (TI) και πολλες αλλες. Ακομη και η γερμανικη Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ), που διαχειριζεται τα εκαστομμυρια των γερμανων φορολογουμενων, ειναι διαβρωμενη απο τον Soros, ο οποιος, μαζι με την CIA, τα κατευθυνει σε αδιαφανη καναλια. Ετσι η δηθεν μελετη του Ben Hayes ειναι μονο για να ριχνει σταχτι στα ματια του κοσμου, πουλωντας με νέα ονόματα και σε μια πιο διακοσμητικη συσκευασια τα ιδια παλια προιοντα. Ο Barack Obama, γραφει ο Νavy, αρνηθηκε να συναντηθει με τον απατεώνα Λόρδο Μπράουν και τον κωμικό του George Soros, τον Frank-Walter Steinmeier. Οποιος διατηρει σχεσεις με τον George Soros, συνεργαζεται παραδειγματος χαριν με τα ιδρυματα του Open Society Institute (OSI) η International Crisis Group, συμμετεχει αυτοματως στις εγκληματικες ενεργειες του, οπως η διακινηση ναρκωτικων, το ξεπλυμα βρωμικου χρηματος κ.λπ., κ.λπ.
Και αφου μιλαμε για ενα συστημα Soros, παραπεμπω σε ενα φυλλάδιο που κυκλοφορησε στην Γερμανια στις 18.03.2009 το «Κινημα για τα Δικαιωματα των Πολιτων Αλληλεγγύη» Bürgerrechtsbewegung Solidarität (BüSo - www.bueso.de).


Το κειμενο
«Εμείς οι υπογράφοντες, που απο την δεκαετια του 90 προειδοποιουμε για την επικείμενη κατάρρευση του συστήματος και δραστηριοποιουμαστε για ένα νέο Bretton Woods στην παράδοση του Franklin Delano Roosevelt, δηλωνουμε, ότι ο διορισμός του Malloch-Brown, ο οποιος χρωστα την σταδιοδρομία του στον σπεκουλαντη George Soros, αποτελει για όλα τα μέλη της G-20 μια προσβολή.
Ο Soros, σαν αχυρανθρωπος των συμφεροντων της City of London και της Wall Street, ειναι υπευθυνος για ολα, οσα πήγαν στραβά και αναποδα. Ηταν εκεινος, που το 1992 και το 1993 ξεκινησε την κερδοσκοπικη εκστρατεία κατά της λίρας στερλίνας, του φράγκου και της λίρας. Που το 1997 προκάλεσε την οικονομική κρίση στην Ασία, κερδοσκοπωντας εις βάρος του Ringgit της Μαλαισιας και του Baht της Ταιλανδης. Ο Soros ειναι επίσης υπευθυνος για τις διεθνείς προσπάθειες νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Και αυτο τη στιγμή που, οπως κατηγγειλε προσφατα ο Antonio Maria Costa, διευθυντής του Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα πρόσφατα, μερικες τραπεζες έχουν αρχίσει να δέχονται χρήματα προερχομενα απο ναρκωτικα προκειμένου να επιβιώσουν. Είναι επίσης γνωστο, οτι ο Soros οργανωνει τις παρδαλες επαναστασεις για την "αλλαγή καθεστώτος" σε χώρες που δεν είναι ακόμη εντεταγμενες στο ολιγαρχικο συστημα της City of London και της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων και κρατών μελών της G-20.
Ο Λόρδος Malloch-Brown und ο George Soros αρχισαν να συνεργαζονται ακομη από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Όταν ακομη ζουσε σαν αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Νέα Υόρκη, ο Soros του νοικιασε μια βίλα διπλα στη δικη του. Το 2004 συντονιζαν μαζι την «επανασταση των ροδων» του Saakaschwili στη Γεωργία. Τον Μάιο του 2007 ο Malloch-Brown εγινε Αντιπρόεδρος του Quantum Fund του Soros και του ιδρυματος Open Society Institute, του Κεντρικου των ιδρυματων του, με παρακλαδια σε 60 χωρες». Το κειμενο στα γερμανικα στο
http://www.bueso.de/news/dringender-aufruf-an-g-20-lord-malloch-brown-muss-von-vorbereitungen-des-londoner-finanzgipfels


Με τα εγκληματικα δικτυα του ICG και του George Soros συνεργαζονται ομως και γερμανοι πολιτικοι http://balkaninfo.wordpress.com/2009/08/29/kriminelle-deutsche-politiker-und-deren-icg-und-georg-soros-netzwerke καθώς και η European Stability Initiative (ESI - http://www.esiweb.org/, ενα δηθεν ανεξαρτητο, μη κερδοσκοπικο ινστιτουτο, που ιδρυθηκε το 2007 ειδικα για τα Βαλκανια και χρηματοδοτει πολιτικους απατεωνες και καιροσκοπους (βλεπε και στο /http://balkan-spezial.blogspot.com/2009/09/georg-soros-lakaien-pr-organisation-wie.html
Ειδικα δε για τους απατεωνες που δρουν στην Αλβανια βλεπε και http://balkanforum.org/thread.php?threadid=3065

* "Stakeholder" ειναι προσωπα ή ομάδες, που προβαλλουν σε οργανισμους και εταιρείες ορισμένες αξιωσεις, ανεξάρτητα από το αν αυτες είναι νομικά βάσιμες ή οχι. Γενικα προκειται για ομάδες συμφερόντων (ανγγλικα pressure groups), που πιεζουν για να ληφθουν αποφασεις προς το συμφέρον τους.

BERLIN-ATHEN

http://greeknation.blogspot.com/2009/10/soros.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου