Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Φωτό ντοκουμέντο: Εγκλωβισμός με MICA IIR τουρκικού F-16D! (video)


Η πρώτη φωτογραφία τουρκικού μαχητικού ( ενός διθέσιου F-16D) εγκλωβισμένου από την κεφαλή ενός MICA IIR, όπως αυτή αποτυπώθηκε από το HUD ενός Mirage 2000-5 Mk2, κατά την διάρκεια αερομαχίας στο κεντρικό Αιγαίο πριν λίγες ημέρες.

Η φωτό προέρχεται από την αποστολή και το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί (επετειακό τεύχος 15 ετών) της πρώτης ανάπτυξης σε readiness Mirage 2000-5 Mk2 σε συνδυασμό με F-4E Peace Icarus 2000 στην 135 Σμηναρχία Μάχης.

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται όχι μόνο η επιχειρησιακή αποστολή, αλλά και η καθημερινή ζωή στα readiness, αφού πήγαμε και ζήσαμε πέντε ημέρες με τους ανθρώπους που καθημερινά λειτουργούν ως ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα.

Η 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο είναι ο πυλώνας της αεράμυνας στο Αιγαίο, αφού αποτελεί την πλέον προωθημένη βάση του κεντρικού τομέα και τον σύνδεσμο μεταξύ βόρειου και νότιου τομέα. Κατ’αυτόν τον τρόπο έχει αποτελέσει συχνά στόχο επιθετικών «πακέτων» COMAO της τουρκικής Αεροπορίας.




Η ανάπτυξη συστοιχιών Patriot PAC-3 στο νησί (22η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων) είναι ενδεικτική και της κρισιμότητας της θέσης του νησιού στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό, αλλά και του ρόλου που επιτελεί η 135 Σμηναρχία Μάχης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πάνοπλο Mirage 2000-5 της ΠΑ στην Σκύρο. (C) Γιάννης Ρηγόπουλος για DefenceNet Media


Δυο μαχητικά Mirage 2000-5 στην πίστα του αεροδρομίου της Σκύρου. (C) Γιάννης Ρηγόπουλος για DefenceNet Media


Και... σκραμπλ! (C) Γιάννης Ρηγόπουλος για DefenceNet Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου