Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Εξαφανίστηκε η εποχική κοινή γρίπη;


Ερώτημα της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και παράλληλη κοινοποίηση προς Υπουργείο Υγείας έθεσε ο Β' αντιπρόεδρος του κ. Αννουσάκης εκ μέρους του Δ.Σ., ως προς την "παράλειψη" εμφάνισης στήλης που να αναφέρει κρούσματα εποχικής γρίπης στις σελίδες του.

Αθήνα 30.10.09
ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας
Γ. Σεπτεμβρίου 13 Αθήνα
Τηλ. 210 3632443, Fax. 210 3633976 inka@inka.gr inkakritis@inkakritis.gr


Προς το
ΚΕΕΛΠΝΟ info@keelpno.gr <info@keelpno.gr>
Κοινοποίηση:
Υπουργείο Υγείας
Γραφείο Υπουργού minister@yyka.gov.gr

Αξιότιμοι,
Έχουμε λάβει παράπονα και αιτήματα μελών μας (ΙΝΚΑ) που συνοψίζουμε ακολούθως και ζητούμε την ανάλογη πληροφόρηση επί του ότι:

Στην σελίδα σας : http://www.keelpno.gr/home/ έχετε link για pdf το :
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ [21/10/2009]
Εσείς εννοείτε εδώ την Α(Η1Ν1v) αλλά δεν το γράφετε.

Σας παρακαλούμε λοιπόν, να αναφέρετε στους πίνακες της ανωτέρω απεικόνισης σε παράλληλη στήλη και τα στοιχεία της κοινής γρίπης, για να μπορεί να γίνει ορθή αξιολόγηση.

Η πλήρης απουσία στοιχείων ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ για το 2009, εισάγει το κενό στην πληρότητα της αξιοπιστίας της ενημέρωσης και για τους προτεινόμενους ως απαραίτητους εμβολιασμούς, που σε αυτή την χείριστη οικονομική συγκυρία της χώρας, πρέπει να συνεκτιμάται, πιθανή ζημία και όφελος απαραιτήτως.

Σε κάθε περίπτωση η σοβαρότητα και στατιστική αξιοπιστία είναι συνάρτηση της μη απόκρυψης η μη παράλειψης συγκριτικών στοιχείων ομοειδών εκτιμήσεων πραγματικού και οικονομικού αντικειμένου.
Η ορθή και πλήρης με συγκριτικά και αναλογίες ενημέρωσή μας, από τον κρατικό φορέα σας, μας είναι απαραίτητη και σας είναι υποχρέωσή από τον Νόμο.

Λόγω της έκτασης που έχει λάβει διεθνώς η αρθρογραφία για την επικληθείσα από την WHΟ πανδημία
και της ακολουθίας με τις 2 σχετικές μηνύσεις στην Αμερική και στην Αυστρία, παρακαλούμε για την παράθεση των στοιχείων και για την κοινή γρίπη και για την A(H1N1)v, αλλά απαραιτήτως και των στοιχείων της ετήσιας δαπάνης διαχείρισης της κοινής γρίπης αλλά και της γρίπης Α(Ν1Η1)v. έστω τα προβλεπόμενα αν δεν είναι οριστικοποιημένα για την A(H1N1)v.

Παρακαλούμε να μην παραλείψετε τα στοιχεία της κοινής γρίπης και τα οικονομικά και των δύο τύπων σε συγκρίσιμη μορφή.

Για το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία καταναλωτών Ελλάδας
ο Β΄ Αντιπρόδρος του Δ.Σ. με εντολή του Δ.Σ.
Γιάννης Αννουσάκης

(Πλήρες κείμενο εδώ)


Παρόμοια είναι η κατάσταση στις επίσημες σελίδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
(βλέπε συνδέσμους παρακάτω)
Ως δια μαγείας φαίνεται να εξαφανίστηκε η εποχική γρίπη και όλα τα "κρούσματα γρίπης" εμφανίζονται ως Η1Ν1-γρίπης των χοίρων...


  • Η επίσημη δήλωση του WHO στις 11 Ιουνίου 2009 (φάση 6)
  • Σχετικές σελίδες της WHO
  • Εδώ η ανάλογη σελίδα WHO/EUROPE


Αξίζει να σημειωθεί το αντιφατικό της σημείωσης από τον παραπάνω σύνδεσμο:
"26 October 2009
Over 61 000 pandemic cases have been reported in the WHO European Region since April. This report provides an overview of events in the first months of the pandemic and proposes the next steps to take as the 2009-2010 influenza season begins."
Ενώ επίσημα η γρίπη Η1Ν1 κηρύχθηκε ως πανδημία μόλις τον Ιούνιο από τον ίδιο τον WHO, εμφανίζονται πλέον όλες οι περιπτώσεις από τον Απρίλιο και εδώ "ως περιπτώσεις πανδημίας"... αναρωτιέται κανείς τι απέγινε η εποχική γρίπη πλέον... εξαφανίστηκε μάλλον από την "πανδημία"...

_________________
Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση σχετικά με την κήρυξη "πανδημίας"
http://www.upmc-biosecurity.org/website/focus/2009_H1N1_updates/isssue_briefs/2009-06-11-A_Closer_Look_WHO_Pan_Declaration.html

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου