Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Με την κατηγορία της κατασκοπείας συνελήφθη αμερικανός επιστήμονας


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας, ο οποίος εργαζόταν σε νευραλγικές θέσεις στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης και τη NASA, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας και τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για τον 52χρονο Στιούαρτ Ντέιβιντ Νοζέτ, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι προσπάθησε να δώσει απόρρητες πληροφορίες σε άτομο που εμφανίσθηκε ως πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.
Ο 52χρονος επιστήμονας είχε δουλέψει στο Λευκό Οίκο από το 1989 έως και το 1990, όπου φέρεται ότι ανέπτυξε ένα ραντάρ το οποίο μπορούσε να ανιχνεύσει νερό στη Σελήνη.
Επίσης εργάστηκε επί 10 συνεχή χρόνια στον τομέα Ενέργειας, όπου και προέβη στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας. Το 2000 έκανε τη δική του εταιρεία, όπου σχεδίαζε και πουλούσε συστήματα υψηλής τεχνολογίας για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του Πενταγώνου και της NASA.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νοζέτ από το 1989 έως το 2006 είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και στοιχεία που σχετίζονταν με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Τον περασμένο μήνα ο 52χρονος αμερικανός επιστήμονας, προσεγγίστηκε από έναν πράκτορα του FBI,ο οποίος υποδύονταν πράκτορα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που του υποσχέθηκε χρηματικά ποσά σε αντάλλαγμα με πληροφορίες, για απόρρητα ζητήματα ασφαλείας, που θα του ζητούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα και την παροχή ισραηλινού διαβατηρίου.
Ο Νοζέτ, επί ένα μήνα έδινε απαντήσεις στα ερωτήματα που του ετίθεντο από το μυστικό πράκτορα για θέματα που χαρακτηρίζονταν ως απόρρητα, όπως για παράδειγμα θέσεις και τεχνικές λεπτομέρειες δορυφόρων, συστήματα έγκαιρης πυραυλικής προειδοποίησης, συστήματα επικοινωνιών και συλλογής πληροφοριών.
Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Στιούαρτ Νοζέτ έλαβε σε αντάλλαγμα το ποσό των 11 χιλιάδων δολαρίων. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε δικαστήριο στην Ουάσινγκτον.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_9124.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου