Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Οι θέσεις των πολιτικών μας για τον πολυπολιτισμό...!

Η 4η Οκτωβρίου πέρασε και πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Ξέραμε όμως ποιόν ψηφίζαμε και γιατί; Από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών δεν ακούσαμε τίποτα σχετικά με τα εθνικά θέματα. Τυχαία άραγε;
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις πραγματικές απόψεις των Ελλήνων βουλευτών σχετικά με αυτά. Ένα από αυτά τα θέματα είναι και η λαθρομετανάστευση!
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση», ενώ ο κ. Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τον κ. Μπαρό, προσπάθησε να ενημερώσει την ΕΕ για αυτό το ζήτημα, σε σημείο μάλιστα ο κ. Μπαρό να μιλά για «κίνδυνο κατάλυσης της Ελληνικής Δημοκρατίας»! Όλως περιέργως αυτές οι δηλώσεις έγιναν μετά την 7η Ιουνίου 2009. Ας δούμε όμως τις πραγματικές δηλώσεις των πολιτικών ταγών μας.
Χρήστος Πρωτόπαπας, υπουργός Τύπου στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών στις 29/10/2001: «...θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ζώντας σήμερα στην Ελλάδα, ζούμε και σε μιά πολυπολιτισμική κοινωνία που θα πρέπει να μάθει –και αυτό πρέπει να γίνει σε όλο τον κόσμο με την παγκοσμιοποίηση, πλέον-, να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και να συμβιώνει με τις διαφορές των φύλων, της θρησκείας,των φυλών, του χρώματος και οτιδήποτε άλλο.Έτσι πρέπει να ζήσουμε.
Αυτού του είδους την παγκόσμια κοινωνία πρέπει να θέλουμε. Χάρηκα ιδιαίτερα, χθες το πρωί στην Ρόδο, όταν είδα, σε μια θαυμάσια πράγματι παρέλαση, να παρελαύνουν παιδιά που το χρώμα του δέρματός τους δεν ήταν πάντα αυτό που συνηθίζεται στους Έλληνες».
Κώστας Σημίτης στη διημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζάππειο Μέγαρο, 24/2/2001: «Η σοσιαλιστική παράταξη έδειξε ότι είναι ένας χώρος κοινωνικής δημιουργίας. Ο καινούργιος κόσμος μπορεί να είναι ο δικός μας κόσμος.Όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν τον κοινωνικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, μιά εξέλιξη δίχως αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις σε μια βαθιά δημοκρατική, πολυπολιτισμική και πλουραλιστική κοινωνία. Γιατί θέλουμε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη, και αυτό δεν επιτυγχάνεται, αν εμείς απλώς παρακολουθούμε και δεν δημιουργούμε.»
Ο πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής σε ομιλία στις 24/10/2003 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μιλά προσεκτικώς, γενικά και αόριστα περί «ενσωμάτωσης του μεταναστευτικού στοιχείου στην ελληνική κοινωνία».
Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργός δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στις 21/3 /2006 για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού: «Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε μιά ανοιχτή και πολυπολιτισμική κοινωνία. Η μετανάστευση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο,ευεργετικό για τις ίδιες τις κοινωνίες, φαινόμενο σήμερα... Και αυτό το φαινόμενο βοηθάει τις κοινωνίες και τους λαούς να προοδεύσουν και να αναπτύξουν τους πολιτισμούς τους, όταν ξέρουμε πόσο τα μεταναστευτικά ρεύματα μπολιάζουν τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς για να πάνε μπροστά. Γονιμοποιούν,στην κυριολεξία τους πολιτισμούς. Γονιμοποιούν τις κοινωνίες».
Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για τις ευκαιρίες εκ’ των υστέρων νομιμοποιήσης που έχουν παρασχεθεί στους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα υπογραμμίζει ότι: «η όλη προσπάθεια θα συνεχισθεί ως την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου ύπαρξης παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας»
Ο κ. Παυλόπουλος ήταν ξεκάθαρος όταν στις 7/5/2007 δήλωνε: «Θα κάνουμε όσες προσπάθειες νομιμοποίησης χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχει έστω και ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα μας… Κατά τα λοιπά, έχουμε πάρει τα μέτρα μας με τη νομοθεσία την οποία θεσπίσαμε, ώστε να μην υπάρχει εφεξής εκείνη η ανεξέλεγκτη κίνηση μεταναστών την οποία γνωρίσαμε στο παρελθόν».
Βεβαίως ο κ. Παυλόπουλος «ξέχασε» ότι 3 βδομάδες πριν από αυτήν του τη δήλωση, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας είχε παραδεχθεί ότι κάθε χρόνο εισέρχονται 100.000 παράνομοι μετανάστες και επαναπροωθούνται 80.000,επομένως παραμένουν παρανόμως στην χώρα 20.000 μετανάστες.
Σε διημερίδα του ΙΜΕΠΟ,ο κ.Παυλόπουλος στις 15/11/2004 δηλωσε: «η ισότητα πρέπει να είναι αναλογική ισότητα (sic), που σημαίνει ότι ίση μεταχείριση ουσιωδώς ομοίων καταστάσεων και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων με την έννοια ότι το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει με θετικά μέτρα για να αποκαταστήσει την ισότητα,όπου αυτή δεν μπορεί να αποκατασταθεί κάτω από τις συνήθεις συνθήκες. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε γενναίοι και πρέπει να το πάρουμε απόφαση».
Ο κ. Παυλόπουλος δηλώνει υπέρ των θετικών διακρίσεων, δηλαδή των θεσμοθετημένων διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων και υπέρ των μεταναστών στην εργασία και αλλού.
Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην Υπουργός Παιδείας, στο προεκλογικό της έντυπο για τις βουλευτικες Εκλογές της 7/3/2004 υποστηρίζει μιά μεταναστευτική πολιτική που θα «τονώνει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας».
Δεν είναι τυχαίο ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας ως μαθήματος επιλογής σε 5 γυμνάσια των νομών Ροδόπης και Ξάνθης με την αιτιολογία της «αρχής της πολυγλωσσίας,η οποία σε μιά εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη».
Η κ. Γιαννάκου και ο Αλβανός ομόλογος της Γκένκ Πόλο «συμφώνησαν να ξαναδούν επιτροπές τα βιβλία της Ιστορίας,ώστε να λειανθούν οι επιλήψιμες αναφορές που ύπαρχουν για τις δύο χώρες» (ΒΗΜΑτοδότης 14/9/006)
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου βουλευτής και (τότε) εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στις 7/3/2004 δήλωσε: «Επειδή ζούμε σε κοινωνίες πολυπολιτισμικές και με πολλές ομάδες αποκλεισμένων, η δυνατότητα να έχεις ανοχή στο διαφορετικό και να επιτρέπεις την ένταξη όλων στην κοινωνία πιστεύω ότι είναι ένας ‘αριστερός σοσιαλισμός’» (ΒΗΜΑgazino αρ.178 7/3/2004)
Η Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας κ.Βάσω Κόλλια στο φυλλαδιο που εξεδώθη τον Φλεβάρη του 2007 «Υπάρχει μία μόνο επικίνδυνη μειονότητα: οι ρατσιστές» τονίζει: «Θέλουμε μιά πολύχρωμη και πλουραλιστική κοινωνία.Μοιάζουμε γιατί διαφέρουμε (sic) και η διαφορετικότητα είναι η κινητήριος δύναμη και η εμπνευσή μας»
Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού κ.Πέτρος Τατούλης στην Απογευματινή στις 21/10/2003 δήλωσε: «Η ΝΔ είναι ο χώρος του σύγχρονου Πολιτικού Φιλευθερισμού και στοχεύει στη δημιουργία μίας ανοικτής κοινώνιας, μίας ανεκτικής κοινωνίας με ισχυρά πολυπολιτισμικά στοιχεία», ενώ θέτει ως στόχο ως υφυπουργός «να δημιουργήσει νέες τάσεις και δεδομένα προς την εμπέδωση μιάς πολυπολιτισμικής διάστασης» (Καθημερινή 4/4/2004)
Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει την σύγχρονη ελληνική κοινωνία ως «μια κοινωνία πολυπολιτισμική» (Καθημερινή 16/4/2004)
Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι πιστεύει «σε μια ανοιχτή και πολυπολιτισμική πόλη στην εποχή μας» (ΒΗΜΑ 29/8/2006)
Ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ Γιωργος Παπανδρεου δηλώνει ότι: «Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών αργά ή γρήγορα θα γίνουν πολίτες αυτής της χώρας... Θέλουμε μία κοινωνία πολυπολιτισμική» (Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ 2/11/2004)
«Θέλουμε τη δημιουργία μίας πολυπολιτισμικής Ελλάδας. Οι πολυπολιτισμικές πόλεις φέρνουν δημιουργικότητα,φέρνουν νέες ιδέες,φέρνουν δυναμισμό, φέρνουν καινοτομίες» (70η ΔΕΘ Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ 17/9/2005)
«Η Ελλάδα, όπως και όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, εξελίσσεται σε πολυπολιτισμική κοινωνία, με την παρουσία των μεταναστών και την δημιουργική τους ενσωμάτωση στον κοινωνικό κορμό... Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα πολιτικά τους δικαιώματα και τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στη βάση μιας νέας προσέγγισης, χωρίς δογματισμούς και φοβίες.Το μέλλον ανήκει σε πλουραλιστικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες και όχι σε εσωστρεφείς και φοβικές.» (Esquire Φλεβάρης 2004 τεύχος 23)
Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει την παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συλλογικά όργανα σε όσους μετανάστες ζουν στην Ελλάδα για μια πενταετία και κατοικούν σε εναν δήμο τουλάχιστον για δύο χρόνια (Δελτιο τυπου ΠΑΣΟΚ 20/12/2005)
Υπέρ της πολυπολιτισμικότητας έχουν ταχθεί επίσης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, (Δελτίο τυπου ΠΑΣΟΚ 23/7/2003), ο Νίκος Μπίστης (ΝΕΑ 6/6/2006), ο Δημήτρης Ρέππας ( Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 2/11/2003) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Ελευθεροτυπία 8/5 /2006).

ΥΓ: Το άρθρο αποτελεί συνέχεια του συλλογισμού του άρθρου που αναρτήθηκε στις 18/9/2009 «Ελλάδα και λαθρομετανάστες». Σε επόμενα άρθρα θα αναλυθεί η επικινδυνότητα αυτών των απόψεων. Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αποδείξει τη διγλωσσία και την υποκρισία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Γεωργίου Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου