Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Περίεργες συμπτώσεις με εκρηκτικά αποτελέσματα

Τι συμβαίνει όταν το ΚΕΜΕΑ συναντά την CIA, το FBI για τον έλεγχο του διαδικτύου και ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει την επικύρηξη; Περίεργες συμπτώσεις από τον νυχτερινό ρεπόρτερ. Δείτε:

Ποια η σχέση της παρακάτω “εκδήλωσης”;

ΚΕΜΕΑ καλεί CIA για τον έλεγχο του Διαδικτύου

Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και άλλων μυστικών υπηρεσιών καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδριο κάτω από τον τίτλο «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών».
Με θεματικές που ξεκινούν από τη χρήση των δικτύων πληροφόρησης για την πρόβλεψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και φτάνουν στη δυνατότητα ελέγχου του Διαδικτύου και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το Twitter, η συνάντηση πραγματοποείται στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διοργανώνεται από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Για το κλειστό, αλλά ιδιαίτερα ‘κοσμικό’ γεγονός, πρόκειται να καταφθάσουν μέσα σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών. Συνολικά θα παρευρίσκονται περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), μιας πολυεθνικής κοινότητας μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας η οποία ιδρύθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών για προαγάγει να τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα παγκόσμιας ασφάλειας. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή το GFF αποτελείται από πάνω από 1100 μέλη 40 χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, και πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις πάνω στην πρακτική και την οργάνωση της κατασκοπείας, τις παγκόσμιες επιδημίες, τα κοινωνικά δίκτυα, τη ριζοσπαστικοποίηση, την παράνομη διακίνηση και το οργανωμένο έγκλημα, την πρόληψη της γενοκτονείας, την τρομοκρατία και την αντι-τρομοκρατία. Η τελευταία συνάντηση GFF έγινε στο Βανκούβερ του Καναδά τον Απρίλιο του 2008 κάτω από το γενικό τίτλο “Αναμένοντας απειλές σε έναν συνδεδεμένο κόσμο”.
Από τη συνάντηση περιέργως θα εκλείπει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) μετά από άρνησή της να συμμετάσχει, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει άγνοια γύρω από τη διοργάνωση του συνεδρίου, παρόλο που το ΚΕΜΕΑ βρίσκεται υπό την εποπτεία του.
Σημειώνεται ότι το ΚΕΜΕΑ, που αποτελεί παιδί του πρώην υπουργού δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, συστάθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση και την εξαγωγή/πώληση της τεχνογνωσίας που απέκτησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Επιπλέον λειτούργησε και λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης διεξάγοντας εφαρμοσμένη έρευνα πάνω σε θέματα πολιτικής ασφάλειας, είτε για λογαριασμό του υπουργείου, είτε άλλων φορέων, όπως για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιωτικούς φορείς ή ΜΚΟ.

Πηγές: Το Βήμα, http://www.tvxs.gr/v24037

Με το παρακάτω έγγραφο;

υπουργική απόφασηυπουργική απόφαση

Εκτός από το πως το έγγραφο εκδόθηκε την ίδια μέρα με την “εκδήλωση”;

Και την επομένη της εκδήλωσης:

Το ηχηρό τρομοχτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής μοιάζει με προανάκρουσμα ενός νέου αιματηρού πολεμικού γύρου μεταξύ της αστυνομίας και των πολλών οργανώσεων που αποτελούν αυτήν την… κινούμενη άμμο η οποία αμήχανα ονομάζεται από τις αρχές «νεοτρομοκρατία».

http://topontiki.gr/Articles/view/843


Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου