Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αγωνία (και συναγερμός) στην αστυνομία για το "γεμάτο" Δεκέμβριο

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς «καυτός» αναμένεται να είναι και αυτός ο Δεκέμβρης για την Αθήνα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα του μήνα η αστυνομία θα κληθεί να καλύψει με ομπρέλα ασφαλείας κρίσιμα πολιτικά γεγονότα, μέσα σε ένα περιβάλλον έκρυθμης κοινωνικής ειρήνης.

Η ηγεσία του σώματος αρχίζει ήδη να προετοιμάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ισχυρά, αλλά και ετερόκλητα μπλοκ διαδηλωτών, που θα βρεθούν στην Αθήνα με αφορμή την ετήσια διάσκεψη των κρατών-μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί 1 με 2 Δεκέμβρη, με τη συμμετοχή 56 υπουργών Εξωτερικών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να παραστεί και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών «βολιδοσκοπήθηκε» για μια πιθανή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών για αργότερα, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε.

Η διάσκεψη θα γίνει σε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα παρέχει τη δυνατότητα στην αστυνομία να διατηρεί σε ικανή απόσταση ακόμη και τους πιο «απειλητικούς» διαδηλωτές.

Επίσης, πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί και το θέμα της εκλογής από τη βάση του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις 6 Δεκεμβρίου, μια ημερομηνία που συμπίπτει με το ετήσιο μνημόσυνο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η δολοφονία του οποίου είχε πυροδοτήσει τα περσινά εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα. Το διακύβευμα για την αστυνομία δεν θα είναι πια μόνο η διαφύλαξη της ομαλότητας στους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες και οι έκτακτες εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άτυχου 15χρονου, αλλά και η αποτροπή επιθέσεων στα σημεία όπου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος που βρισκόταν στην κυβέρνηση το Δεκέμβρη του 2008. Στις 15 Δεκεμβρίου, εξάλλου, αρχίζει στη Χαλκίδα και η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη, κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

«Δεν θα ξέρουμε τι και ποιους να προφυλάξουμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση υψηλόβαθμου αξιωματικού, που αποτυπώνει με ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος της αγωνίας τους γι’ αυτά που επιφυλάσσει ο φετινός Δεκέμβρης.

ΠΗΓΗ: ΕΣΠΡΕΣΟ

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ 15 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΝΟΣ (ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΜΕΛΙΑΣ Ή ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ). ΑΛΛΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΟΝΟΣ!!! ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή