Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Το παιχνίδι με την Τουρκία θα παιχτεί στην Θράκη!

Σχέδιο της Άγκυρας σε πλήρη εφαρμογή

Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του κυρίου Χαρδαβέλα, το βράδυ της Τρίτης 21.10.2009, ο έλληνας πρέσβης στον ΟΗΕ κύριος Ζαχαράκης, εμπειρότατος διπλωμάτης, δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς ίχνος αμφιβολίας: «μην περιμένετε απαραίτητα να υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο. Το παιχνίδι θα παιχτεί στη Θράκη»!!!
Η δήλωση αυτή όσο σοκαριστική και αν ακούγεται, δυστυχώς αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης, εξαιτίας της ανυπαρξίας του ελληνικού κράτους, των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, που έχουν αφήσει το θέμα της Θράκης επιμελώς ή αφελώς στην παράγοντα τύχη.
Την «αφ υψηλού» αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος από τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν ενστερνίζεται όμως και η τουρκική εξωτερική πολιτική, η οποία επί δεκαετίες εργαζόμενη με συνέπεια αλλά και θρασύτητα στο θέμα του εκτουρκισμού της Θράκης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σοβαρό πυρήνα φανατικών φιλότουρκων μουσουλμάνων. Μάλιστα, η Ελλάδα -σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Ζαχαράκη- έχει λείψει σε σειρά διεθνών δικαστηρίων στα οποία έχει προσφύγει η Τουρκία για την ονομασία πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων.
Η συγκεκριμένη αυτή κινητικότητα της Άγκυρας έχει επιφέρει την διεθνή αναγνώριση των συγκεκριμένων συλλόγων –στις πλείστες όσες των περιπτώσεών τους πρόκειται για σωματεία και συλλόγους «σφραγίδες»- ως τουρκικές!!! Αυτό, αποτελεί ένα σημαντικό ήδη μειονέκτημα της Ελλάδας, η οποία δεν προσπάθησε καν να πείσει για το ανορθόδοξο των τουρκικών επιχειρημάτων, ευρισκόμενη σήμερα στη δύσκολη θέση να μην αναγνωρίζει μεν στο εσωτερικό της χώρας τους συγκεκριμένους συλλόγους, αλλά να μην μπορεί να αντιτάξει αντίθετο λόγο και επιχειρήματα σε ήδη «δεδικασμένες» υποθέσεις.
«Το παιχνίδι πρόκειται να παιχτεί στη Θράκη», μέσα από πολιτιστική ανεξαρτησία ή πολιτική, άλλωστε δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, επειδή το έχουμε ήδη δει να συμβαίνει στο Κόσοβο», συμπλήρωσε ο κύριος Ζαχαράκης. «Η μετεξέλιξη, σε άλλα επίπεδα, ανήκει στην πλευρά της Τουρκίας και η Ελλάδα είναι στη δύσκολη θέση παρακολούθησης με την ελπίδα αντιμετώπισης των θέσεων της Άγκυρας, η οποία θα εμφανίζεται στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίζει τα δικαιώματα μίας μειονότητας που απλά τυγχάνει να είναι τουρκική, αλλά και να γειτονεύει γεωγραφικά με την Τουρκία…!
Είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να αφεθούν χωρίς έλεγχο από την Ελληνική πλευρά, η οποία ποτέ δεν αντιμετώπισε σοβαρά την πιθανότητα ανεξαρτητοποίησης της Ελληνικής Θράκης.
Το σχέδιο της Άγκυρας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια και ταυτόχρονα σε διαφορετικά επίπεδα – τομείς. Όσοι παρακολουθούν τις σημερινές εξελίξεις, φέρνουν πολύ συχνά στη μνήμη τους τις προτροπές ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι επέμεναν πως «αν δεν προσέξει η Ελλάδα, το επόμενο Κόσοβο θα γίνει στη Θράκη», η οποία έχει έμπρακτα εγκαταλειφθεί από την Ελληνική Πολιτεία.
Κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει στην περιοχή, πλην της Εγνατίας οδού, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. προκειμένου να δημιουργηθεί μία σύντομη εμπορευματική οδός.
Η οικονομία της περιοχής έχει εγκαταλειφθεί και οι ήδη υπάρχουσες βιομηχανίες και βιοτεχνίες πριμοδοτούνται από το Ελληνικό κράτος προκειμένου να μετακομίσουν στην γειτονική Βουλγαρία!
Η ανεργία οδηγεί σε απελπισία τους κατοίκους των νομών της Θράκης και σε πολλές περιπτώσεις τους εξαναγκάζει στην μετακίνησή τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή (συχνότερα) σε άλλες χώρες, για να μπορέσουν να εργαστούν και να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Η μετακίνηση αυτή δημιουργεί και ένα μεγάλο κενό, επικίνδυνο, για πιθανή πληθυσμιακή αντιστροφή (με βάση το θρήσκευμα) των γηγενών κατοίκων, γεγονός που η Άγκυρα επιδιώκει να κατορθώσει και φυσικά δεν θα το αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτο.
Η αδυναμία ανάδειξης πολιτικών μορφών, ικανών να αναδείξουν το πρόβλημα της Θράκης στο πραγματικό του μέγεθος, συνέτεινε επίσης στην μη κατανόηση της επικίνδυνης πραγματικότητας που βιώνουν οι ακρίτες κάτοικοι της Θράκης.
Η Άγκυρα επενδύει συνεχώς και καταφέρνει να αυξάνει την επιρροή της στον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής, επιρροή η οποία γεννά πλήθος ερωτηματικών σχετικά με το αύριο.
Ήδη, γίνονται έρευνες από επιτροπή μουσουλμάνων για την ανεύρεση οικοπέδου στο κέντρο της Κομοτηνής, για να δημιουργηθεί ιδιωτικό τουρκικό πανεπιστήμιο.
Ταυτόχρονα, οι επιχορηγήσεις που δίνονται μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, ενισχύουν το προφίλ της «μητέρας πατρίδας» που ενδιαφέρεται για «τα παιδιά» της.
Ομάδες τούρκων γιατρών έχουν κάνει έρευνες, στα ορεινά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, σχετικά με τις ασθένειες των ορεσίβιων Πομάκων, μέσα στα πλαίσια προετοιμασίας δημιουργίας μίας ή δύο τουρκικών «ιδιωτικών» πολυκλινικών, με σκοπό την ανάληψη της ιατρικής μέριμνας των μουσουλμάνων στις περιοχές αυτές.
Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονται, πάντα με την ευγενική χορηγεία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, εμφανίζονται τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο της τάξης αλλά και την προστασία των εκ Τουρκίας επισήμων που φροντίζουν πάντα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Η ύπαρξη και η δράση της «σκιώδους κυβερνήσεως» που έχει έδρα τον Εχίνο Ξάνθης, στην οποία μετέχουν πάντα οι εν ενεργεία μουσουλμάνοι βουλευτές (ανεξαρτήτως κόμματος), η οποία εργάζεται αλλά και συνεργάζεται με τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο προς την πλευρά του εκτουρκισμού της περιοχής και που σε πλείστες των περιπτώσεων αποφασίζει και διατάσσει τους μουσουλμάνους της Θράκης, αποτελεί μία κατάφορη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος και οδηγεί σκέψεις που μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν.
Η θρησκευτική τρομοκρατία που επιβάλει η Άγκυρα μέσω των ψευτομουφτήδων και η μεταβολή των θρησκευτικών χώρων, από χώρους λατρείας σε χώρους εθνικιστικής προπαγάνδας, μέσω ιμάμηδων που σπούδασαν στην Τουρκία και ζουν πλουσιοπάροχα στην Ελλάδα με την οικονομική βοήθεια της Άγκυρας, είναι ένα γεγονός στο οποίο υπάρχει η μέγιστη δυνατή υποστήριξη αλλά και απόδοση για την Άγκυρα (αν και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στις Ευρωεκλογές αλλά και στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2009 οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδειξαν «στοιχεία» αποδοκιμασίας προς τον εκτουρκισμό τους).
Αυτά, αλλά και πολλά άλλα, που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση μουσουλμανικών παραστρατιωτικών πυρήνων, αλλά και με δράσεις πρακτόρων που συλλέγουν πληροφορίες πολυεπίπεδα, αποτελούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται Θράκη και στην οποία η Άγκυρα επιθυμεί λίαν συντόμως να «βάλει φωτιά», κατέχοντας ταυτόχρονα και τον ρόλο του ανθρωπιστή!!!
Η ελληνική κυβέρνηση, ως συνήθως απαξιεί, είτε χορεύοντας ζεϊμπέκικο, είτε φωτογραφιζόμενη σε διάφορα γκαλά διεθνών πολιτικών φόρουμ. Δυστυχώς, αν και η χώρα μας απειλείται οικονομικά, έχει ήδη πτωχεύσει ηθικά απέναντι στους ίδιους της τους πολίτες, στην ιστορία και στις ευθύνες για την μέριμνα και την διατήρηση της ακεραιότητάς της. Υπεύθυνοι; Οι συνήθεις ύποπτοι, γνωστοί-άγνωστοι σύγχρονοι «Εφιάλτες»… οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν (αν δεν έδωσαν ήδη) στην Τουρκία ακόμη μία νίκη, να επιβάλουν στην Ελλάδα ακόμη μία ήττα, χωρίς να πέσει καν ούτε μία τουφεκιά…
Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_1314.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου