Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Αληθεύει ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να δωροδοκήσει τον …Γκλιγκόροφ;

Gkligorof

Οι μέθοδοι της… Αγίας Οικογένειας είναι γνωστές εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Αποστασίες, δολοπλοκίες και κάθε λογής πολιτικά παιχνίδια με μόνο στόχο την προσωπική ανέλιξη και μοναδικό κίνητρο την εξουσιομανία.

Αυτό, όμως, που εξομολογήθηκε στο Πρώτο Θέμα ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, ο 93χρονος πλέον Κίρο Γκλιγκόροφ, δεν έχει προηγούμενο. Η συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα μπορεί να γίνεται κατόπιν εορτής, μπορεί να είναι «χρύσωμα» στο χάπι από ένα άνθρωπο που μας είχε σαν έθνος βγάλει έξω από τα ρούχα μας, αλλά αν αληθεύουν όσα λέει τότε η ιστορία θα πρέπει να ξαναγραφτεί.

Αφού λοιπόν υποστηρίζει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ουδεμία σχέση έχουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, στη συνέχεια ερωτάται αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθηκε το 1993 να τον χρηματίσει. Και απαντά ναι περιγράφοντας απίστευτες ιστορίες.

Λέει ότι τρεις φορές ο στρατηγός Γρυλλάκης, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Κ. Μητσοτάκη, του έδινε μέσω του Σκοπιανού υπουργού Εσωτερικών, στην αρχή ένα Ρόλεξ χρυσό, έπειτα ένα αρχαίο αμφορέα ανυπολόγιστης αξίας και στο τέλος μια βαλίτσα με 1 εκατ. δολάρια. Ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων λέει ότι αρνήθηκε και τις τρεις φορές και μάλιστα ζήτησε να πετάξουν έξω από τη χώρα τον Γρυλλάκη.

Τα ερωτήματα μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι τα εξής:

1. Για ποιο λόγο θέλησε ο Μητσοτάκης να δωροδοκήσει τον Γκλιγκόροφ; Που στόχευε;

2. Το Ρόλεξ ήταν αληθινό ή μήπως μαϊμού που αγόρασε από κανένα πλανόδιο της Ομόνοιας;

3. Ο αμφορέας ήταν μήπως από την προσωπική του συλλογή; Άλλωστε η οικογένεια Μητσοτάκη φημίζεται για την… ανιδιοτελή λατρεία της στα αρχαία αντικείμενα.

4. Το 1 εκατ. δολάρια που πήγε σε βαλίτσα στα Σκόπια ήταν από τα κρατικά ταμεία ή από τον… προσωπικό λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη;

5. Η Ντόρα που ήταν εκείνη την περίοδο; Μήπως… διάβαζε όπως ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος στη Χούντα;

http://www.antinews.gr/?p=20390

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου