Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Απίστευτο: για πρώτη φορά, "Διεθνής Ημέρα Βλασφημίας"


Στις 30 Σεπτεμβρίου "γιορτάστηκε" για πρώτη φορά, η λεγόμενη "Διεθνής Ημέρα Βλασφημίας" (International Blasphemy Day).


Πίσω από την «Ημέρα της Βλασφημίας» βρίσκεται το λεγόμενο «Κέντρο για την Έρευνα» (Center for Inquiry).


Σε ένα άρθρο που έχει τίτλο «Γιατί εφρύαξαν τα έθνη;», (Ψαλμός 2:1), στην ιστοσελίδα “The Christian Post”, ο R. Albert Mohler, Jr., γράφει για τον "εορτασμό" και εξηγεί γιατι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η 30η Σεπτεμβρίου λοιπόν, έχει επιλεχθεί - σύμφωνα με τους εμπνευστές της "κίνησης"- ως ημερομηνία της εκδήλωσης, καθώς αυτή την ημερομηνία, το έτος 2005, πρωτοδημοσιεύθηκαν τα «σατιρικά» ή «προσβλητικά» σκίτσα που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ, πράξη που προκάλεσε την κατακραυγή από τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες, - και μέσα στην Ευρώπη -συνοδευόμενες με απειλές προς την Δύση.


Σύμφωνα με το Center For Inquiry, ανάμεσα στις «εκδηλώσεις του εορτασμού», είναι ο «διαγωνισμός βλάσφημης ζωγραφικής».

«Δεν έχεις ξαναδεί ποτέ έτσι τον Ιησού: στάζοντας κόκκινο βερνίκι νυχιών γύρω από τα νύχια (καρφιά) στα πόδια του και τα χέρια, μία ασεβής «νότα» στις πληγές από την σταύρωση.

Ο προκλητικός τίτλος της ζωγραφιάς: "Jesus Does His Nails." Που σημαίνει "Ο Ιησούς φτιάχνει να νύχια (καρφιά) του." Βλάσφημο; Απολύτως. Σκόπιμα προκλητικό; Βεβαίως.»


--Σημείωση: η λέξη “nails” στα αγγλικά σημαίνει «καρφιά», αλλά σημαίνει και «νύχια», οπότε η βάση για τη συγκεκριμένη κοροϊδία είναι αυτό το λογοπαίγνιο. Διάβασε και μόνος σου το αγγλικό κείμενο. Αν δεν δει κανείς τη ζωγραφιά, δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς εννοεί το κείμενο.


Η «ζωγράφος» Dana Ellyn αυτοπροσδιορίζεται ως "αγνωστικίστρια άθεη" και δήλωσε ότι σκοπός της είναι να προκαλέσει. "Ο σκοπός μου δεν είναι να προσβάλω, (sic), αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να προσβληθεί, γιατί η θρησκεία είναι αποτελεί ένα θέμα που προκαλεί εύκολα φανατισμό», είπε.

Στον «διαγωνισμό βλασφημίας», οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν φράσεις, ποιήματα, ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να είναι, ή να έχουν θεωρηθεί βλάσφημα." Οι νικητές θα λάβουν ένα t-shirt και μία κούπα.


Η Ημέρα σηματοδοτεί την επέτειο από την δημοσίευση 12 σκίτσων που απεικόνιζαν τον Μωάμεθ, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα της Δανίας το 2005 και οδήγησαν σε ταραχές σε όλο τον κόσμο από έξαλλους υπερασπιστές του Μωάμεθ και του Ισλάμ. Οι ιδρυτές της ισχυρίζονται ότι θέλουν να «κατεδαφίσουν το τείχος που υπάρχει ανάμεσα στη θρησκεία και την κριτική".


Η κίνηση συνάντησε, βέβαια, κριτική.

Ένας από τους πιο γνωστούς ρωμαιοκαθολικούς στις ΗΠΑ, ο Bill Donohue, (φωτο), πρόεδρος του «Καθολικού Συνδέσμου Για την Θρησκεία και τα Θρησκευτικά και Ατομικά Δικαιώματα» («Catholic League for Religious and Civil Rights»), κατηγορεί την κίνηση αυτή ότι τα βάζει αποκλειστικά και μόνο με τον χριστιανισμό.

«Ο δεδηλωμένος στόχος της ‘Ημέρας της Βλασφημίας’ λογικά, δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη θρησκεία, παρά μόνο με το Ισλάμ. Έτσι, ποιους επέλεξαν να κοροϊδέψουν; Για μαντέψτε. Τους Χριστιανούς!»


(Είναι γνωστοί όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι το πόσο "γενναίοι" είναι, όταν για υποτιθέμενη αντίδραση στο κλίμα τρομοκρατίας από τον ισλαμικό κόσμο μετά την δημοσίευση των σκίτσων - θυμηθείτε και την αντίδραση του Ερντογάν για την εκλογή του Δανού πρωθυπουργού Ρασμούνσεν στην θέση του γ.γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ! - στρέφουν τα "βέλη" τους κατά του Χριστού και του Χριστιανισμού!!!

Είναι γνωστή η ευαισθησία τους... Όπως και η αχρωματοψία τους. ΒΛΕΠΕ σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ "Σας παρακαλούμε μην μας ενοχλείτε. Είμαστε ευαίσθητοι"! ) Λεπτομέρεια: Για την θρησκεία των Ιουδαίων, - επίσης- δεν ισχύει βλασφημία. Τυχαίο είναι. Μην πάει το μυαλό στο πονηρό).


Ωστόσο, δεν θεωρούν όλοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι ότι προσβάλλονται. «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήταν και είναι απεχθής και απορρίφθηκε από τους ανθρώπους», λέει ο Albert Mohler, πρόεδρος του Θεολογικού Σεμιναρίου των Νοτίων Βαπτιστών (Southern Baptist Theological Seminary). "Τους πιστούς Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν τους διέταξε να υπερασπιστούν την τιμή Του, αλλά να είναι πρόθυμοι να μοιραστούν την περιφρόνηση που απευθύνεται προς Αυτόν."


Πηγή: www.telegraph.co.uk


http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου