Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Υπό κλίμα έντασης η Ιερουσαλήμ


Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ, όπου χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για δεύτερη συνεχή ημέρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Πλατεία των Τζαμιών και σε παλαιστινιακές συνοικίες.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αστυνομία όσον αφορά την πρόσβαση στην πλατεία αυτή, παραμένουν. Με βάση τους περιορισμούς αυτούς η πρόσβαση επιτρέπεται μόνον στους μουσουλμάνους άνω των 50 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι είναι Άραβες πολίτες του Ισραήλ ή κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκε στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967.
Η αστυνομία έχει επίσης επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση στον τρίτο ιερό τόπο του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα, στους Εβραίους και τους χριστιανούς επισκέπτες.
«Χρειάζεται να διατηρήσουμε την κατάσταση επιφυλακής και τη μαζική ανάπτυξη δυνάμεών μας εξαιτίας μιας σειράς επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ και τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη περίπου 20 Παλαιστινίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Σαμουέλ Μπεν Ρουμπί.«Δυο χιλιάδες άνδρες, αστυνομικοί και συνοριακοί φρουροί, έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να αποτρέψουν τυχόν συγκρούσεις με Παλαιστινίους», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό εκπρόσωπο, η αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια στη διάρκεια της «πορείας της Ιερουσαλήμ», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς και ξένους.
Η πορεία αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Γιορτής των Σκηνών (Σουκότ), σε ανάμνηση της διαμονής των Εβραίων στην έρημο μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτο.
Η πορεία θα περάσει από τις αραβικές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

http://greeknation.blogspot.com/2009/10/blog-post_9478.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου