Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι μυστικές δραστηριότητες του Αλ. Ντάουνερ και των συνεργατών του στο ''στόχαστρο'' της πολιτικής ηγεσίας μας

Στο ... στόχαστρο της πολιτικής μας ηγεσίας ο Αλ. Ντάουνερ, μετά την αποκάλυψη των μυστικών δραστηριοτήτων του σε βάρος πολιτικών και εκκλησιαστικών προσώπων της Κύπρου.

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις γύρω από τις μυστικές δραστηριότητες του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, και των συνεργατών του, σε βάρος πολιτικών και εκκλησιαστικών προσώπων, έφεραν και την ανάλογη αντίδραση της πολιτικής μας ηγεσίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν χαρακτήρισε ως προκλητική και απαράδεκτη τη στάση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, θεωρώντας πως υπάρχει «θέμα Ντάουνερ», το οποίο ο ίδιος θα συζητήσει τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με αρχηγούς άλλων πολιτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή από τη Λεμεσό, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως ο ρόλος των εκπροσώπων των Η.Ε είναι πολύ λεπτός, πολύ σημαντικός και θα πρέπει να γίνεται πάντοτε μέσα στα όρια εντολής τους, ωστόσο «είναι απαράδεκτα όλα αυτά τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι παραπλανητικά, παραμορφώνουν πράγματα, διαστρεβλώνουν πράγματα και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα».

«Αυτός δεν είναι ο ρόλος του εκπροσώπου των Η.Ε., δεν είναι ο ρόλος της γραμματείας των Η.Ε, δεν είναι ο ρόλος εκείνων που έχουν τάξει τους εαυτούς τους να υπηρετήσουν τις αρχές και τις αξίες των Η.Ε και ταυτόχρονα, να προσφέρουν τι καλές τους υπηρεσίες για να λυθεί το Κυπριακό, στη βάση του καταστατικού χάρτη των Η.Ε», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούν και διαδίδονται είναι και προκλητικά, είναι και εντελώς απαράδεκτα και γι΄ αυτό υπάρχει ευρύτερο θέμα, το οποίο θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Κάνουν λάθος, συνέχισε, αυτοί που έστελναν το 2004 μηνύματα ότι οι Ελληνοκύπριοι θα αποδεχθούν το σχέδιο Ανάν, εάν στέλνουν και σήμερα πληροφόρηση, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε μια κακή λύση του κυπριακού, να αποδεχθούμε μια λύση που να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, αν εννοούν ότι εμείς θα αποδεχθούμε λύση με την παραμονή τουρκικών εγγυήσεων ή εποίκων ή παραμονή κατοχικών στρατευμάτων

Αναστασιάδης: «Ανόητες ενέργειες»

«Ανόητες ενέργειες», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης την κατηγοριοποίηση πολιτών και ιεραρχών, εκ μέρους της ομάδας του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Κληθείς την Κυριακή να σχολιάσει τα έγγραφα, που φέρουν τον κ. Ντάουνερ να προβαίνει σε κατηγοριοποίηση πολιτών και ιεραρχών, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «πολλές φορές και αν αποδοθούν καλές προθέσεις ως προς την αποστολή κάποιου, αυτοκαταστρέφονται μέσα από ανάλογα ανόητες ενέργειες, είτε των ιδίων είτε των συνεργατών του».

«Λυπούμαι που το λέω, αλλά όσον περνούν οι ημέρες και αποκαλύπτονται έγγραφα, φαίνεται ότι δυστυχώς υπάρχει μια υπόσκαψη του ιδίου του ρόλου που θα ήθελε να διαδραματίσει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση, αν θεωρεί ανόητη ενέργεια την αποκάλυψη των εγγράφων, ο κ. Αναστασιάδης ανάφερε ότι «ανόητη ενέργεια είναι ξεκάθαρα η από μέρους των συνεργατών ή και του ιδίου του κ. Ντάουνερ κατηγοριοποίηση, είτε πολιτών, είτε ιδιαίτερα μελών ή στελεχών κομμάτων ή της ιεραρχίας».

Χρ. Πατσαλίδης: Απαράδεκτη προσπάθεια

Ο Υπουργός Υγείας Χρήστος Πατσαλίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΔΗΚΟ, κάλεσε όλους να αντιληφθούν «πολύ καλά, ότι οι Δηκοϊκοί είναι και ενωμένοι και μπορούν να έχουν τη δυνατή φωνή, όποτε και όπου χρειάζεται», ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνεται προσπάθεια διαφοροποίησης πολιτικών προσώπων ή ατόμων.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την Κυριακή, ο κ. Πατσαλίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την προχθεσινή (Σάββατο) αποκάλυψη σχετικών εγγράφων από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφορικά με τις ενέργειες συνεργατών του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου για το Κυπριακό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, όπως η καταγραφή στοιχείων για το ΔΗΚΟ και αξιωματούχους του.

http://www.romiossini.com/articles.php?lid=6398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου