Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η ψήφος της κατάντιας...

Ήρθε η ώρα των ευθυνών για όλους

Του Κ. Κυριακόπουλου
Το προσωρινό «κύμα» που έδωσε στο GIORGOS την ανέλπιστη χαρά και δικαίωσε τις αναμμένες παλάμες των πράσινων κλακαδόρων, σύντομα θα υποχωρήσει για να αποκαλυφθούν τα ερείπια που θα έχει δημιουργήσει στο διάβα του.
Θα υποχωρήσει υπό το βάρος όχι μόνο της πολιτικής ανεπάρκειας, αλλά πριν απ όλα και κυρίως υπό το βάρος των συνεπειών των γραμματίων που οφείλει να ξεκινήσει να εξοφλεί.
Γι αυτό τον έφεραν άλλωστε.
Γι αυτό τα ΜΜΕ ανέδειξαν κυβέρνηση πριν από μας και για λογαριασμό μας.
Γι αυτό και η ΝΔ εξαναγκάστηκε να στήσει αυτό τον ιδιότυπο «χορό του Ζαλόγγου», στον οποίο καταποντίστηκε πρώτα το περήφανο .Σουλιωτόπουλο, και πίσω από αυτόν ολόκληρη η παράταξή του.
Γιατί υπάρχουν γραμμάτια που πρέπει να εξοφληθούν.
Γιατί υπάρχουν υπογραφές που δεν τιμούν αυτούς που τις έβαλαν.
Και την ποιότητα αυτών των υπογραφών, ο ΣΕΒ την αντιλαμβάνεται πλήρως, γι αυτό και έσπευσε να χειροκροτήσει την «ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα» πράσινη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε επί ημερών της ασυμβίβαστης, αποδομήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα.
Και ο ΣΕΒ δεν ξεχνά ποτέ τους ασυμβίβαστους φίλους του.
Την ποιότητα αυτών των υπογραφών την αντιλαμβάνονται και οι λαθρομετανάστες, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη του δικού τους ανθρώπου, βάζοντας τη δική τους πινελιά στους μετεκλογικούς πανηγυρισμούς με το κλασικό ανατολίτικο κούνημα κώλων στους δρόμους της Αθήνας, για να πάρουμε έτσι μια γεύση από τους πανηγυρισμούς του μέλλοντος, στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία που οραματίζονται, μετατρέποντας τον εθνικό ιστό της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική σούπα χωρίς συνείδηση και αγάπη γι αυτόν τον τόπο.
Και οι λαθρομετανάστες ξέρουν να τιμούν με το δικό τους τρόπο τον πολλά υποσχόμενο ευεργέτη τους.
Την αντιλαμβάνονται και οι Σκοπιανοί που δεν έκρυψαν τη χαρά τους, βλέποντας το «Γεώργιο τον Πορθητή» να επιστρατεύει το πιο λάγνο βλέμμα του και να μοιράζει χαμόγελα γεμάτα δηλητήριο για τη μεγάλη του νίκη.
Άλλωστε δεν είναι αχάριστοι οι Σκοπιανοί. Έχουν κάθε λόγο να τιμήσουν αυτόν που θα συνηγορήσει μαζί τους για να διαβούν τις ορθάνοικτες πόρτες των ελληνικών δικαστηρίων για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, από μια Ελλάδα που τη χτύπησαν πισώπλατα με ατιμωτικές μαχαιριές.
Φυσικά την ποιότητα αυτών των υπογραφών την αντιλαμβάνεται και η τουρκική εξωτερική πολιτική, που δεν είναι καθόλου αφελής, και γι αυτό ξέρει καλά ποιον ακριβώς καλωσορίζει στο κλαμπ των αυριανών της συνομιλητών, έχοντας σαφείς και ξεκάθαρους στόχους.
Και αλλοίμονο αν δεν τιμούσαν οι Τούρκοι, τους συνυπογράφοντες την κατάπτυστη Μαδρίτη. Δηλαδή τους εγγυητές της επεκτατικής τους πολιτικής.
Κι ενώ όλοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να χαίρονται από το «θρίαμβο» που τους χάρισαν τα ΜΜΕ με την υποταγή της εκλογικής συμπεριφοράς, και τον προσωρινό παροπλισμό της μνήμης και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων ψηφοφόρων, όλοι εμείς έχουμε κάθε λόγο να «θυμώνουμε» με τα ύπουλα παιχνίδια τους και φυσικά να εξοργιζόμαστε για τη στάση όλων αυτών απέναντι στον Έλληνα πολίτη.
Κυρίως όμως έχουμε την υποχρέωση, να απογυμνώσουμε την αλήθεια στα μάτια του Έλληνα ψηφοφόρου.
Κι αυτό γιατί ο νεοδημοκράτης που έσπευσε να αναδείξει πρώτη σε ψήφους την Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται υπερήφανος γι αυτή του την επιλογή.
Δε συνιστά λόγο υπερηφάνειας το να εμπιστεύεσαι την ψήφο σου σε μια πολιτικό που δεν είχε στην ψυχή της πρώτα την Ελλάδα, ως υπουργός εξωτερικών αυτής της χώρας.
Αυτή η ψήφος είναι ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ για την οποία κανείς δε δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανος.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι όταν αποφασίζεις να επαναφέρεις πανηγυρίζοντας, το αμαρτωλό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ, και να ενδίδεις σ αυτό επειδή εμπορεύεται την ελπίδα σου για δουλειά πράγμα που έτσι κι αλλιώς συνιστά δικαίωμά σου.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι όταν ανέχεσαι να παζαρεύουν την ψυχή σου και να σου υπόσχονται ψίχουλα ντροπής από το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζουν.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι όταν υπερψηφίζεις πολιτικούς που καλούν τους σκοπιανούς δοσίλογους να διεκδικήσουν τις «περιουσίες» τους από τη Μακεδονία που πρόδωσαν και ατίμασαν με το χειρότερο τρόπο.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι όταν υπερψηφίζεις ένα κόμμα που υπέγραψε τις πλέον κατάπτυστες συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας σου. Οι υπογραφές της Μαδρίτης είναι νωπές ακόμη και «ματώνουν» την ιστορία της Ελλάδας, όταν έρχονται αντιμέτωπες με τέτοιες εκλογικές συμπεριφορές.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι να πανηγυρίζεις για έναν ηγέτη που αποδείχτηκε απελπιστικά «μικρός», όταν τόλμησε να αμφισβητήσει την πατριωτική στάση του κυπριακού Ελληνισμού που πέταξε στα σκουπίδια το ΑΝΑΝικό σχέδιο που ξεπουλούσε την Κύπρο.
ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ είναι όταν νεκρανασταίνεις το ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας τον καιροσκοπικό και ανερμάτιστο ρόλο του, τόσο διαχρονικά όσο και κατά τη διάρκεια της αλαζονικής καλαμοκαβαλαρίας που του προσέφεραν τα δημοσκοπικά μαγειρέματα της προηγούμενης περιόδου.
Αυτήν λοιπόν την ΨΗΦΟ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ο Έλληνας πολίτης έχει χρέος να την μετατρέψει σύντομα σε ΣΤΑΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ και ΟΡΓΗΣ.
Εχει χρέος να εμποδίσει όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν την ψυχή του, αλλά και την ελπίδα του, για να τον κάνουν συνένοχο στα κορυφαία πολιτικά και κοινωνικά εγκλήματα που ετοιμάζουν.
Ο Έλληνας πολίτης έχει χρέος απέναντι στον εαυτό του και τη χώρα του, να απαρνηθεί τη ρετσινιά του συνένοχου και να μετατραπεί άμεσα σε πολιτικός τιμωρός, με τον αγώνα και την αποφασιστικότητά του πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου