Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ

Συνεχίζουμε το θέμα των αρπάγων εταιρειών αναφέροντας τη Μονσάντο, την πολυεθνική εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα της την Αμερική.

Η Μονσάντο είναι πασίγνωστη για τη δημιουργία των σπόρων-«Εξολοθρευτών». Οι σπόροι-Εξολοθρευτές επιτρέπουν την καλλιέργεια μίας και μοναδικής σοδειάς, καθώς αυτή η σοδειά δεν παράγει βιώσιμους σπόρους. Αυτό θέτει τέρμα στη συνεχή, ανεξάρτητη παραγωγή ειδών διατροφής. Ο καλλιεργητής πρέπει να επιστρέψει στη Μονσάντο για να αγοράσει κι άλλους σπόρους, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να ελέγχεται απ’ την εταιρεία.

Στο άρθρο της «Ο Εξολοθρευτής ξεφεύγει κάθε έλεγχο : Κατοχυρώνοντας Ζωή και Θάνατο», η Μαίρη Τζο Όλσεν γράφει : «Το μόνο που μπορεί να συναγωνιστεί τις αλλαγές στον τομέα της γεωργικής βιοτεχνολογίας σήμερα είναι η ταχύτητα με την οποία η Βιομηχανία Τροφίμων καταβροχθίζει τον εαυτό της. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Μονσάντο ξόδεψε πάνω από 6,7 δις δολάρια για την αγορά σπόρων και άλλων εταιριών βιοτεχνολογίας … Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε μπροστά μας άλλα δύο χρόνια – και στην χειρότερη, έξι μήνες – για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των αγροτών να διαθέτουν και να αναπαράγουν τους δικούς τους σπόρους … Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται; Το δικαίωμα που έχουν εδώ και 12.000 χρόνια οι αγρότες να κρατούν και να βελτιώνουν τους σπόρους τους μπορεί να φτάνει στο τέλος του – τώρα.»

Στην περίπτωση αυτή, η Μονσάντο δεν θα είναι σε θέση απλώς να ελέγχει ποιος παίρνει σπόρους, αλλά και ποιος παίρνει τα μέσα να τους καλλιεργήσει. Ακόμη, ο στενός σύνδεσμος της Μονσάντο με τα μεγαλύτερα ινστιτούτα που ασπάζονται τις διάφορες φιλοσοφίες σχετικά με τον έλεγχο του πληθυσμού, όπως η Διεθνής Οργάνωση Υγείας, η Παγκόσμια Τράπεζα και η IMF, μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε σχετικά με τα ύποπτα σχέδια που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του ελέγχου που ασκεί αυτός ο όμιλος στην τροφή και στο νερό

Η Μονσάντο δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία, δεν ξόδεψε εκατομμύρια σε έρευνες για πλάκα, και δεν προσπαθεί με νύχια και δόντια να εξάγει μεταλλαγμένα στον κόσμο για να τρώνε οι φτωχοί, αλλα για χρηματικό κέρδος, και κυρίως για το πολιτικό και στρατηγικό κέρδος στις ΗΠΑ που η εξάρτηση του κόσμου διατροφικώς συνεπάγεται. Ας μην ξεχνάμε οτι η Μονσάντο είναι που κατασκεύασε το εντομοκτόνο Roundup και την συνθετική ορμόνη ανάπτυξης ζώων rBGH, και μετά η ίδια έφτιαξε τους μεταλλαγμένους σπόρους οι οποίοι αντιστέκονται το Roundup, και μάχεται να μην δείχνουν οι ετικέττες κρέατος ή γαλακτοκομικών οτι περιέχουν rBGH. Η Χιλλαρυ Κλίντον δούλευε ως δικηγόρος στη νομική φίρμα Rose απο το 1977, η οπoία φιρμα έχει ως πεδίον της την βιομηχανική αγροκομία και γενετικη μηχανική. Οι δεσμοί κυβέρνησης και μεταλλαγμένων είναι πολλοί και πολλαπλοί, με ανθρώπους-κλειδιά που δουλεύουν στο Υπουργείο τροφίμων και φαρμάκων να προέρχονται απο τις εταιρείες μεταλλαγμένων, π.χ. ο νομικός του υποδιεθυντής Michael Taylor μεταξύ 1991-94, είχε δουλέψει για την Μονσάντο ως δικηγόρος με αποστολή να εγκριθεί η rBGH απο το υπουργείο.

http://truth.freeforums.org/topic-t4310.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου