Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ο Κώστας έφυγε η Ντόρα έρχεται… - Παραιτήθηκε ο Καραμανλής και δρομολογεί εξελίξεις

"Έχασα την εμπιστοσύνη των πολιτών

που δεν πίστεψαν στο πρόγραμμά μου"

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, και γνωρίζοντας την κατάληξη του δράματος που η κυβέρνηση του προξένησε, ο Κώστας Καραμανλής, έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Βάδιζε προς την παραίτηση του, δημιουργώντας το μεγάλο παράδοξο: όλοι θα μιλούσαν γι αυτόν και όχι για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα έδωσε χαρακτηριστικά υπέρμετρης νίκης στο ΠΑΣΟΚ.
Το "σκηνικό" είχε στηθεί πολύ ώρα πριν. Τα «παπαγαλάκια» είχαν αναλάβει το έργο της «διαφήμισης» της διαδοχής. Η κυρία Μπακογιάννη, εμφανέστατα αγχωμένη, παρακολουθούσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και κρεμόταν (κυριολεκτικά) από τα χείλη του. Ο Κώστας Καραμανλής, απευθύνθηκε προς τους Έλληνες πολίτες προφανέστατα αγχωμένος:
«Θέλω πάνω από όλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες που σε μία τόσο δύσκολη και οικονομική και πολιτική συγκυρία μας στήριξαν στις εκλογές αυτές. Η κυβέρνησή μας είχε να αντιμετωπίσει τη θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής διεθνούς κρίσης
Ταυτόχρονα ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη να παρουσιάσω με απόλυτη ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία.
Αυτή την ώρα θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του. Άλλωστε όπως κάθε Έλληνας ευχόμαστε να πετύχει στη μεγάλη πρόσκληση της αντιμετώπισης των οικονομικών συγκυριών.
Γιατί αυτή η πρόκληση, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι εθνική υπόθεση.
Ως πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας είχα την τιμή να ηγηθώ του εκλογικού αγώνα σε τέσσερις (4) εθνικές εκλογές.
Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας με ψυχή, με πίστη, στον σκοπό αυτών των αγώνων.
Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά μας ποσοστά.
Το 2004 κερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου.
Το 2007 πετύχαμε νέα σημαντική εκλογική νίκη στις σημερινές εκλογές
Έθεσα ο ίδιος όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις ως μείζον ζήτημα τις χρόνιες αδυναμίες της οικονομίας μας και την έξοδό της από την κρίση.
Κατέθεσα ένα συγκροτημένο ρεαλιστικό σχέδιο.
Σχέδιο που πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ανάπτυξη και της εξασφάλιση της οικονομίας μας και μιας προοπτικής ανάπτυξης προόδου ευημερίας για όλους και όχι για λίγους.
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν ενέκριναν αυτή την επιλογή και η επιλογή τους είναι προφανώς σεβαστή.
Άλλωστε αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο.
Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται επιτέλους η πατρίδα μας, επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ο μόνος υπεύθυνος και τίμιος δρόμος για μένα ένα ένας. Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.
Στο συνέδριο που θα γίνει σε έναν μήνα, δεν θα είμαι υποψήφιος.
Θα παραμείνω στην παράταξη και θα στηρίξω τις αποφάσεις και τον αρχηγό που θα αναδεχθεί μέσα από τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.
Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον».
Ο Κώστας Καραμανλής, με αυτή του την παραίτηση πρόσφερε την μεγαλύτερη χαρά που μπορούσε να δώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους (και στους υπαλλήλους τους) και ταυτόχρονα δικαίωσε όλους εκείνους που τον έφερναν να φεύγει τρομοκρατημένος από την ήττα που οι «νταβατζήδες» (που ποτέ δεν τους αντιμετώπισε) του έστησαν και φρόντισε με την παραίτησή του να ολοκληρώσει το σχέδιο του εξευτελισμού του και της προαποφασισμένης δημόσιας πολιτικής του εκτέλεσης.
Κατά τα άλλα, τα παπαγαλάκια άρχισαν αμέσως να βάζουν το όνομα της κυρίας Μπακογιάννη, στη θέση του αντικαταστάτη του απελθόντα Καραμανλή...
Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_6927.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου