Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Τρόμος στα νοσοκομεία από τους αλλοδαπούς, άγρια εγκληματικότητα στους δρόμους, αλλά τα δικαστήρια δικάζουν τα «ρατσιστικά tweets»

Το προσωπικό ασφαλείας στο Νοσοκομείο Purpan στη Τουλούζη δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του, ιδιαίτερα η αίθουσα με τα έκτακτα περιστατικά, είναι ασφαλείς, αναφέρει η ιστοσελίδα François Desouche

«Τακτικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ταραγμένους ανθρώπους, μερικές φορές οπλισμένους με μαχαίρια, χατζάρια, απέναντι στους οποίους είμαστε αβοήθητοι», είπε ένας φύλακας που διατηρεί την ανωνυμία του. «Θέλουμε τα μέσα για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Λίγο παραπάνω από δύο χρόνια πριν, η κρατική εισαγγελία της Τουλούζης αφαίρεσε τους εξοπλισμού τους: χειροπέδες, πτυσσόμενα κλομπ και δακρυγόνα.

«Για τριάντα χρόνια χρησιμοποιούσαμε αυτόν τον εξοπλισμό. Δεν μπορούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε. (...) Έχουμε πολλές φορές δεκαπέντε βίαια περιστατικά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Πρόσφατα, χωρίς να το γνωρίζουμε, πέσαμε σε μια συμμορία που συνδέεται με μια δολοφονία».

Το εργατικό συνδικάτο CGT κάλεσε σε απεργία την Τετάρτη.

Σημείωση: οι αναγνώστες της François Desouche επισημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι οι ένοχοι και ότι η CGT είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της μετανάστευσης, ως εκ τούτου, δεν νιώθουν καμία συμπάθεια για τους φρουρούς. Ένα σχόλιο από έναν γιατρό (που δεν απασχολείται στο νοσοκομείο) περιγράφει την οδυνηρή γέννηση ενός μωρού μουσουλμάνων, του οποίου ο πατέρας μπούκαρε στο μαιευτήριο και άρχιζε να δίνει διαταγές στον καθένα, και απαγόρευσε κάθε αρσενικό να πάει κοντά στην σύζυγό του. Απαγόρευσε να της δώσουν επισκληρίδιο και εκείνη γέννησε ουρλιάζοντας και σπαρταρώντας από τον πόνο. Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ρατσιστής», αλλά ανησυχεί που ηθρησκεία εισέρχεται στο μαιευτήριο και στο γραφείο του. Σημειώστε ότι δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στην μετανάστευση και το Ισλάμ, αλλά χρησιμοποιεί το γενικό όρο «θρησκεία» ως κάλυμμα.

Παρακάτω, ένα μαχαίρι, συχνά το όπλο που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες στη Γαλλία.

Στο χωριό Aubignosc, κοντά στην πόλη του Digne-les-Bains, ένας 40χρονος πατέρας πέθανε μετά από μια βίαιη επίθεση από τρεις διαρρήκτες που διέρρηξαν το σπίτι του, ενώ ο ίδιος, η σύζυγός του και 15-χρονος γιος του κοιμόντουσαν.

Οι κακοποιοί αφού συνέλαβαν την οικογένεια, άρχισαν να χτυπούν άγρια τον πατέρα και την μητέρα και να ψάχνουν για κοσμήματα ή μετρητά και αφού βρήκαν κάτι μικρής αξίας, τράπηκαν σε φυγή. Ο πατέρας, ο οποίος ήταν αναίσθητος όταν έφτασε η βοήθεια, πέθανε από τα τραύματά του. Η σύζυγός του, που κάλεσε την αστυνομία, όσο και ο γιος της, ήταν σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο.

Ο εισαγγελέας του Digne-les-Bains έστειλε την έρευνα στις αρχές της Μασσαλίας και του Forcalquier, ενώ «μια αρκετά μεγάλη μονάδα χωροφυλάκων αναπτύχθηκε στο χώρο του εγκλήματος για να βρουν τους υπόπτους, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου.

Σημείωση: Ένας αναγνώστης της François Desouche γράφει:

- Η φωτογραφία του νεκρού πατέρα σίγουρα θα τοποθετηθεί στον Τοίχο των Ηλιθίων στα κεντρικά γραφεία της ένωσης των δικαστών. Τι θράσος να πεθάνουν κατά τη διάρκεια του «εμπλουτισμού» σας (της κοινωνίας από τους μετανάστες)! Ελπίζω οι δράστες να μην χτύπησαν. Οι καημένοι δεν ήταν κακοί, καθώς εργάζονταν για να «εμπλουτίσουν» τη Γαλλία; Λέω έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και εμείς θα ξεχάσουμε ότι το όλο πράγμα συνέβη ποτέ.

Σημείωση: «Ο Τοίχος των Ηλιθίων» είναι μια αναφορά στον πίνακα ανακοινώσεων στην έδρα του συνδικάτου των δικαστών, που ανακαλύφθηκε πριν από έναν χρόνο, και δημιούργησε σκάνδαλο. Στον πίνακα ανακοινώσεων στάλθηκαν φωτογραφίες θυμάτων εγκληματικών πράξεων και οποιουδήποτε ήταν αντίθετος με το χαλαρό σύστημα δικαιοσύνης που ευνοεί τους εγκληματίες. Ο πίνακας ανακοινώσεων ονομάστηκε το «Τείχος των Ηλιθίων». Οι Γάλλοι γνώρισαν τότε ότι ορισμένος αριθμός δικαστών είχεμόνο περιφρόνηση για τα θύματα της εγκληματικότητας και για όσους καταπολεμούν το έγκλημα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου μια 20χρονη γυναίκα, που έτρεχε σε ένα πάρκο στο Seine-Saint-Denis δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από έναν 34χρονο γνωστό στην αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα. Την μαχαίρωσε επτά φορές με ένα μαχαίρι στην καρωτίδα της και την κοιλιά πριν το σκάσει. Η γυναίκα πέθανε λίγο μετά.

Στην Le Parisien, τα σχόλια των αναγνωστών εκφράζουν την οργή ​τους ​στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, ιδίως της υπουργού Δικαιοσύνης Christiane Taubiraγια τα σχέδιά της να αφήσει όσο πιο πολλούς εγκληματίες μπορεί να βγουν από τη φυλακή.

Η Taubira όμως εξακολουθεί να τιμωρεί οποιονδήποτε κάνει αρνητικά σχόλια για τους εγκληματίες. Ένα τέτοιο σχόλιο ήταν ένα tweet από τον αναπληρωτή του κεντροδεξιού κόμματος UMP,Jean-Sébastien Vialatte, τον Μάιο του 2013:

- Οι βάνδαλοι είναι σίγουρα απόγονοι των σκλάβων. Έχουν δικαιολογίες. Η Taubira θα τους δώσει μια ανταμοιβή!

Το tweet ήταν μια αντίδραση στην βία που ξέσπασε (κυρίως από "φιλάθλους" ξένης καταγωγής) όταν η ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο και στον Vialatte επιβλήθηκε πρόστιμο € 6.000, 4.000 από αυτά ως αποζημίωση. Η Vialatte ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο λέγοντας ότι ήθελε μόνο να επιτεθεί στις χαλαρές πολιτικές της Taubira.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο είπε ότι η παρατήρηση του Vialatte στόχευε «στο σύνολο της μαύρης κοινότητας και δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί για λόγους ανοιχτής συζήτησης απόψεων και ιδεών». Με άλλα λόγια, ο Vialatte δεν μπορεί να επικαλεστεί την ελευθερία του λόγου. Η απόφαση τουδικαστηρίου περιείχε επίσης την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτός ο στιγματισμός είχε ως στόχο (...) να διεγείρει ένα διπλό συναίσθημα απόρριψης, και των βανδάλων, αλλά και των ατόμων που δεν τιμωρήθηκαν».

Σημείωση: Θεωρώ την δήλωση καταπληκτική. Οι δικαστές λένε ότι οι βάνδαλοι που διέλυσαν τα πάντα, αισθάνθηκαν ότι "απορρίφθηκαν" από την παρατήρηση του Vialatte!

Σημειώστε ότι ο Jean-Sébastien Vialatte, (φώτο) θα παρέχει υπηρεσίες για τις οργανώσεις των  μαύρων ως μέρος της «μετανοίας του».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου