Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Αθώες όλες οι femen που βεβήλωσαν την Παναγία των Παρισίων. Ένοχοι οι… φύλακες που τις πέταξαν έξω «βίαια». (Μαντέψτε τι θα γινόταν εάν βεβήλωναν τζαμί ή συναγωγή)

 
Η γαλλική Le Parisien γράφει για το περιστατικό με τις - καλοπληρωμένες πολυδιαφημισμένες και φερόμενες από το σύστημα ως «ακτιβίστριες» - Femen που μπήκαν στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, κρυμμένες αρχικά ανάμεσα στο πλήθος, και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους και φωνάζοντας «Όχι πια Πάπας», άρχισαν να χτυπάνε με ξύλα τρεις ιστορικές καμπάνες που ήταν εκτεθειμένες προσωρινά για την 850η επέτειο της Notre-Dame de Paris, στις οποίες δημιούργησαν μικρές φθορές, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι Femen αρνήθηκαν ότι προκάλεσαν ζημία, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει τον κόπο να καλύψουν το ξύλο με τσόχα, κάτι που αρνήθηκε όμως, ο δικηγόρος του ιερέα του καθεδρικού ναού, υποστηρίζοντας ότι η τσόχα δεν είχε τοποθετηθεί καλά με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές στις καμπάνες..

Και τώρα το αποτέλεσμα της δίκης:

Ελλείψει αποδείξεων και τα εννέα μέλη των femen αθωώθηκαν από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού. Ωστόσο, τρεις φύλακες του καθεδρικού ναού καταδικάστηκαν με αναστολή σε πρόστιμα ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, πέντε χιλιάδων και χιλίων ευρώ αντίστοιχα, για διάπραξη βίας στις «ακτιβίστριες». Επειδή δεν τις συνόδεψαν με «ευγένεια», όταν τις έβγαζαν έξω από τον καθεδρικό ναό.

Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου εξόργισε την καθολική πολιτικόChristine Boutin, ιδρύτρια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που έγραψε στο Twitter:

"Οι Femen αθωώθηκαν, οι φρουροί καταδικάστηκαν! Ιδού το δικαίωμα να βλασφημείς! Ντροπή και πρόκληση! Η Γαλλία γελοιοποιείται!"

Η ανιψιά της Marine Le PenMarion Maréchal Le Pen,αντιδρώντας στην απόφαση, κατήγγειλε την υπουργό Δικαιοσύνης (την γνωστή Christiane Taubira) η οποία έχει ορκιστεί να καταστρέψει τη Γαλλία στα θεμέλιά της και την ψυχή της, και της οποίας το σχέδιο υποστηρίζεται από μια ένωση δικαστών με την ίδια ιδεολογία, και για αυτό, όλα γίνονται ανεκτά όταν πρόκειται για προσβολή της Καθολικής θρησκείας, βεβηλώσεις ιερών χώρων λατρείας, και καταστροφή εθνικής περιουσίας…. Στην Γαλλία όλες οι θρησκείες προστατεύονται με εξαίρεση, όπως φαίνεται, την ιστορική θρησκεία του γαλλικού λαού. Σε αυτή την υπόθεση, δεν μιλούν καν για βεβήλωση, παρά μόνο για «ζημιές»...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου