Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανία: Απαγορεύθηκαν τα γιλέκα των "αστυνομικών της σαρίας"

Γερμανία: Απαγορεύθηκαν τα γιλέκα των "αστυνομικών της σαρίας"

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απαγόρευσε τη χρήση γιλέκων που αναγράφουν "αστυνομία της σαρίας

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απαγόρευσε τη χρήση γιλέκων που αναγράφουν "αστυνομία της σαρίας".

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ, ο ίδιος εξέδωσε σχετική αστυνομική διάταξη. Σε ανακοίνωση του υπουργείου του αναφέρεται ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει εντολή να προχωρούν σε κατάσχεση των γιλέκων από τους αυτοαποκαλούμενους «αστυνομικούς της σαρία».

Ας σημειωθεί ότι το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων στη Γερμανία καταδίκασε την εν λόγω δράση των ακραίων ισλαμιστών, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό βλάπτουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.

«Η Σαρία δεν γίνεται ανεκτή επί γερμανικού εδάφους και κανείς δεν επιτρέπεται να κάνει κατάχρηση της καλής φήμης της γερμανικής αστυνομίας», τόνισε χθες ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι κράτος δικαίου. «Για την επιβολή του δικαίου και του νόμου υπεύθυνο είναι μόνο το κράτος και καμία αυτοαποκαλούμενη „αστυνομία της σαρίας“. Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε μια παράνομη παράλληλη δικαιοσύνη», επισήμανε ο γερμανός υπουργός.

Περιπολία με πορτοκαλί γιλέκα 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους της πόλης ακραίοι ισλαμιστές που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα, στα οποία αναγραφόταν «αστυνομία της σαρίας». Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το περιοδικό Der Spiegel, πρόκειται για ομάδες σαλαφιστών, οι οποίοι ερμηνεύουν άκρως συντηρητικά το ισλαμικό δίκαιο. Οι αυτοαποκαλούμενοι «αστυνομικοί της σαρίας» έπιαναν συζήτηση με νεαρούς μουσουλμάνους στους δρόμους του Βούπερταλ και προσπαθούσαν να τους επηρεάσουν ή να τους στρατολογήσουν στην οργάνωσή τους.

«Να τεθούν εκτός νόμου οι δήθεν θεματοφύλακες της αρετής»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 11 ατόμων, ηλικίας 19 έως 33 ετών, που σχετίζονται με την υπόθεση και οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί συναθροίσεων. Ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φόλκερ Κάουντερ απαιτεί να τεθούν εκτός νόμου οι οργανώσεις των «δήθεν θεματοφυλάκων της αρετής». Εάν το νομικό πλαίσιο για μια τέτοια ενέργεια δεν υφίσταται, πρέπει να δημιουργηθεί, επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.


Πηγή: Deutsche Welle

http://www.protothema.gr/world/article/408082/germania-apagoreuthikan-ta-gileka-ton-astunomikon-tis-sarias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου