Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Επιστολή μητέρας : «Κύριε δήμαρχε, ο γιος μου είναι ο μόνος Ιταλός σε όλο το νηπιαγωγείο του!»



Οι Ιταλοί έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων και αντικαθίστανται απολύτως από μουσουλμάνους Αλβανούς, Άραβες και Αφρικανούς. Πρόκειται για γενοκτονία μιας εθνοτικής ομάδας;

Όπως αναφέρει το Russia Today, μια Ιταλίδα μητέρα έγραψε επιστολή στο δήμαρχο της πόλης της, υποστηρίζοντας ότι ο γιος της είναι το μόνο ιταλόπουλο όλων των 66 παιδιών στο νηπιαγωγείο του. Πρόσθεσε ότι η λεγόμενη «ενσωμάτωση» ή «ένταξη» έχει αντιστραφεί, με τα ιταλόπουλα να είναι πλέον σπάνια ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα αλλοδαπών.

«Για μένα, το να υπάρχει ένα σχολείο με 65 αλλοδαπά παιδιά και μόνο ένα ιταλόπουλο, μου φαίνεται σαν ένα εκπαιδευτικό και διδακτικό λάθος», γράφει η Eleonora Baccaro σε επιστολή της που απευθύνεται στον Massimo Bitonci, τον δήμαρχο της Πάντοβα, στη βόρεια Ιταλία.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην Il Mattino di Padova, μια τοπική εφημερίδα.

Η Baccaro πρόσθεσε ότι ανησυχεί πολύ για το τι συμβαίνει στο νηπιαγωγείο της περιοχής Arcella της πόλης, το οποίο παίρνει παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών.

«Η αναλογία είναι τόσο δυσανάλογη που δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε για ένταξη. Εκτός αν πρόκειται για ενσωμάτωση αντίστροφα, με τα ιταλικά παιδιά να είναι ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα αλλοδαπών», έγραψε, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα.

Η Baccaro πρόσθεσε ότι δεν είναι «ρατσίστρια» και οι ανησυχίες της δεν βασίζονται σε «έλλειψη ανοχής προς εκείνους που έρχονται από μακριά». Εξήγησε ότι το ερώτημα που θέτει είναι μόνο από μια πολιτιστική και παιδαγωγική σκοπιά.

«Με τόσα πολλά παιδιά από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, που έχουν μια διαφορετική θρησκεία με τη δική μας, πώς μπορούμε να οργανώσουμε, για παράδειγμα, οποιοδήποτε είδος χριστουγεννιάτικης παράστασης εμπνευσμένης από την καθολική πίστη μας; Αυτό δεν είναι καλό».

Κάποιοι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τα γλωσσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Την πρώτη ημέρα του σχολείου [15 Σεπτεμβρίου] μια Κινέζα μητέρα ήθελε, πάση θυσία, να μιλήσει σε εμάς τους δασκάλους για το γιο της, του οποίου ήταν η πρώτη χρονιά», λέει μια δασκάλα στη Il Mattino di Padova.

Σύμφωνα με την δασκάλα, η γυναίκα βρισκόταν στην Πάδοβα "εδώ και πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν μιλούσε ούτε μια λέξη ιταλικά."

«Έτσι, έπρεπε να βρούμε μια άλλη Κινέζα μητέρα για να μεταφράσει», πρόσθεσε.

Έως την 1η Ιανουαρίου, 2014, ο αριθμός των ξένων κατοίκων στην Ιταλία, είχε φτάσει τα 4.987.721. Η πλειονότητα των μεταναστών προέρχονταν από τη Ρουμανία, το Μαρόκο, την Αλβανία και την Κίνα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου