Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οι φανατικοί μαχητές του IS φοβούνται μήπως τους σκοτώσουν γυναίκες

Οι γυναίκες μαχητές που έχουν ενταχθεί στους κούρδους πεσμεργκά αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των φανατικών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Και ο λόγος είναι ο εξής: Οι βίαιοι τζιχαντιστές γνωρίζουν την αμοιβή τους στον ουρανό. Έχει τη μορφή 72 παρθένων – εκτός βέβαια και αν σκοτωθούν από γυναικείο χέρι.
Η αύξηση του αριθμού των γυναικών στρατιωτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους έχουν σπείρει το φόβο στις τάξεις του, καθώς θα τους στερήσουν την επιβράβευσή τους στον παράδεισο, σύμφωνα με τον Ed Royce, πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των ΗΠΑ. «Αυτοί οι στρατιώτες πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν στη μάχη θα πάνε στον παράδεισο, εφόσον βέβαια σκοτωθούν από άντρα» είπε μιλώντας στην New York Post, επικαλούμενος ρεπορτάζ από γυναίκες μαχητές των κουρδικών δυνάμεων που γελούσαν καθώς απέκρουαν τις επιθέσεις των ισλαμιστών.
Οι στίχοι στο Κοράνι που υπόσχονται 72 παρθένες στον παράδεισο στους τζιχαντιστές που πεθαίνουν στη μάχη χρησιμοποιούνται συχνά από ριζοσπάστες ιμάμηδες και εξτρεμιστικές ομάδες ως εργαλείο στρατολόγησης. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είναι σαφές το τι συμβαίνει αν πεθάνουν από χέρι γυναίκας. Οι γυναίκες αποτελούσαν ανέκαθεν ένα χαρακτηριστικό τμήμα των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά. Ο αριθμός όσων εντάσσονται στις κουρδικές δυνάμεις έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό που οι ισλαμιστές απειλούν τα χωριά τους. «Έχουμε εκπαιδευτεί ως ελεύθεροι σκοπευτές, στη χρήση καλάσνικοφ και στην εκτόξευση χειροβομβίδων» είπε μια γυναίκα από τη μειονότητα των Γιαζίντι στην Telegraph.
Οι δυνάμεις του IS έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές του Ιράκ, επιβάλλοντας την σκληρή εκδοχή τους για τον ισλαμικό νόμο. Για τις γυναίκες αυτό σημαίνει αυστηρούς περιορισμούς, όπως οι απαγορεύσεις σχετικά με την επίσκεψη στις αγορές ή να φεύγουν από το σπίτι χωρίς μαντίλα. Και σίγουρα δεν επιτρέπεται να πολεμήσουν. Μια 27χρονη γυναίκα των κουρδικών δυνάμεων που αγωνίζεται στο βόρειο Ιράκ δήλωσε πρόσφατα στο AFP ότι είχε προσχωρήσει στον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Είπε ότι πολλές γυναίκες ήξεραν τη δύναμη που είχαν απέναντι στους εχθρούς τους. «Νομίζω ότι μας φοβούνται περισσότερο απ’ ότι τους άντρες» είπε. «Πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν από τα χέρια μιας γυναίκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου