Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ανεξαρτησία Σκωτίας: Προβάδισμα του «Ναι» με 54%

Ανεξαρτησία Σκωτίας: Προβάδισμα του «Ναι» με 54%

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς

Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, κατέγραψε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, μόλις 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, από την εταιρεία ICM και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ανέλθει στο 54%, ενώ το ποσοστό όσων επιθυμούν την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο 46%.

Ωστόσο, το δείγμα το πολιτών που ερωτήθηκαν -705 άτομα- είναι μικρό, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο λάθους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις.

Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

http://www.protothema.gr/world/article/409885/anexartisia-skotias-provadisma-tou-nai-me-54/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου