Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Φιλελεύθερος πολιτικός υπερασπίζεται εμετική χριστιανοφοβική αφίσα έκθεσης ομοφυλόφιλων

 
Η απόφαση του δήμου του Τορίνο να αποσύρει τη χορηγία από μια ομοφυλοφιλική έκθεση «τέχνης», δέχτηκε την «οργισμένη επίθεση» ενός τοπικού δημοτικού συμβούλου, ο οποίος συνέκρινε την απόφαση με τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό! Η έκθεση, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από 8 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου,  διαφημίζεται σε όλη την πόλη με μια αφίσα – έκτρωμα που δείχνει μια παχύσαρκη γυμνή γυναίκα να πατάει πάνω σε μια σειρά από βυζαντινές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος με το φιλελεύθερο κόμμα ‘RadicaliItaliani’, Silvio Viale (φώτο) επέπληξε τους επικριτές της έκθεσης στην αριστερή εφημερίδα La Repubblica, λέγοντας, «Πρόκειται για τέχνη, όχι περιφρόνηση. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική πρόκληση και η αφίσα τονίζει την καταπίεση των γυναικών και τα ζητήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας από τη θρησκεία».

Ο Viale χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις κατά της έκθεσης "υποκρισία" και σύμπτωμα της «ίδιας μισαλλοδοξίας που έχουν οι φονταμενταλιστές που διαμαρτυρήθηκαν για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ και το Ισλάμ».

Οι επικριτές, είπε, δεν παρατήρησαν ότι «η συμβολική αλληγορία δεν είναι για το Θεό, όχι ενάντια στο Θεό, αλλά κατά της επίγειας εκκλησιαστικής ερμηνείας, με ρητή αναφορά στην ομοφοβία της Ρωσίας του Πούτιν».

Η απόφαση υποστηρίχτηκε από έναν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τονGiuseppe Sbriglio, ο οποίος είπε, «δεν μου αρέσει αυτή την εικόνα, θα πρέπει να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι προσβλητικό».

«Σκοπός της είναι, λένε, να προκαλέσει τις συνειδήσεις», είπε ο Sbriglio, «αλλά αυτό διαταράσσει την ψυχή μου. Ο Ιησούς μας βοηθά να συντρίψουμε το κεφάλι του διαβόλου. Ο άνδρας ή η γυναίκα δεν μπορούν να συντρίψουν το κεφάλι του Ιησού. Η θέση μου είναι ότι πρόκειται για την προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος, και αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι δυσφημιστικό και ως εκ τούτου δεν δυσφημεί και την πόλη που δίνει [στην έκθεση] χορηγία;»

Ο Maurizio Marrone, ηγέτης του ‘Fratelli d'Italia’ (Αδελφοί της Ιταλίας), ενός συντηρητικού πολιτικού κόμματος, εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας την έκθεση και λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το γκέι λόμπι διασκεδάζει με μια άδεια που δίνεται να προσβάλεις τις ευαισθησίες των άλλων, ιδιαίτερα των χριστιανών σε μια περίοδο έντονων και αιματηρών διώξεων για την πίστη».

Εμείς, ως Fratelli d'Italia, είπε, «απαιτούμε την άμεση απόσυρση της δημοτικής χορηγίας από αυτή τη βρωμιά και τη δημόσια συγνώμη του δημάρχου για αυτή την ασυγχώρητη ολίσθηση».

Ο Maurizio Braccialargheδημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τον πολιτισμό, εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι, προτού εκδώσει την αιγίδα σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, η επιτροπή «αξιολογεί τη σοβαρότητα των έργων που παρουσιάζονται» και στην περίπτωση της έκθεσης της LGBTE, οι σύμβουλοι δεν είδαν κάτι που να θεωρούν «επιζήμιο για την ευαισθησία των πολλών».

"Αφού είδαμε την αφίσα",είπε ο Braccialarghe, «σήμερα το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποσύρει την χορηγία από την εκδήλωση».

Ο φωτογράφος Mauro Pinotti, ο οποίος πήρε την φωτογραφία σε ερώτηση, αρνήθηκε ότι η πρόθεση ήταν «η ποδοπάτηση της θρησκείας».  «Έχει ένα σκοπό: Να αναδείξει τη γυναίκα», είπε. Η έκθεση έχει ως θέμα την "Saligia," ένα λατινικό αρκτικόλεξο για τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: Superbia, Avaritia, luxuria, invidia, Gula, ira, Acedia.

ΚΟ: Είναι κοινότυπο, το ξέρω, αλλά προτείνω σε όλους αυτούς τους «καλλιτέχνες» (και στους υπερασπιστές τους) που θέλουν να «ξεσηκώσουν τις συνειδήσεις μας» και να μας «προβληματίσουν», να μην μένουν στα ίδια και τα ίδια «μπανάλ» σύμβολα του χριστιανισμού. Ας επιλέξουν επιτέλους και κάτι πιο… πρωτότυπο. Ένα αστέρι του Δαβίδ ας πούμε. Ή ένα Κοράνι. Έτσι για να δούμε τι «φαντασία» υπάρχει στο κεφάλι τους. (Αν μείνει κεφάλι).   


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου