Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες!

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες!

Πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι ζούσαν στην Ολλανδία - Έρευνες σε πολίτες της χώρας με τουρκική καταγωγή, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με τα δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι τζιχαντιστές, οι οποίοι ζούσαν στην Ολλανδία, σχεδίαζαν να επιτεθούν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, δύο άτομα, ένας άντρας και μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής, συνελήφθησαν στις αρχές του Αυγούστου, κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Και οι δύο επέστρεφαν από την Τουρκία, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Συρία, ενώ επισκέπτονταν συχνά τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές, τα δύο αυτά άτομα κατηγορούνται για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, την παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τη χρηματοδότηση και ενίσχυση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, σε έρευνα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στην Χάγη βρέθηκε υλικό που τους συνέδεε με το τζιχάντ, πυροβόλα όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Επίσης, πιστεύεται ότι οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο κτίριο της Κομισιόν χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, όπως όπλα τύπου καλάσνικοφ.

Έπειτα από τις δύο αυτές συλλήψεις ελέγχθησαν και άλλοι ύποπτοι σε διάφορες πόλεις στην Ολλανδία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πολίτες της χώρας με τουρκική καταγωγή, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με τα δίκτυα των τζιχαντιστών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν στην Ολλανδία και δύο ζευγάρια, τα οποία ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους στη Συρία για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, το ένα ζευγάρι είχε ένα μωράκι οκτώ μόλις μηνών, ενώ το δεύτερο είχε πέντε, ηλικίας ενός έως εννέα ετών!

http://www.protothema.gr/world/article/411819/tzihadistes-shediazan-epithesi-sto-ktirio-tis-komision-stis-vruxelles/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου