Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές ήταν έτοιμοι να αποκεφαλίσουν δημόσια άνθρωπο στην Αυστραλία!

Αυτός ήταν και ο λόγος των σημερινών εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρισμπέιν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.

Οι τζιχαντιστές ήταν έτοιμοι να αποκεφαλίσουν δημόσια άνθρωπο στην Αυστραλία!

Tζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσειών, δηλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Αμποτ.

Αυτός ήταν και ο λόγος των σημερινών εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρισμπέιν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.

«Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός ενώ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «φρικιαστικές».

Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση, τη μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στην Αυστραλία και έγινε μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή.

Η επιχείρηση αυτή, η μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στα χρονικά της Αυστραλίας, διεξάγεται μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του ΙΚ που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή.

Οι αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις εφόδους μετά την υποκλοπή μηνύματος ενός "Αυστραλού, κατά τα φαινόμενα αρκετά υψηλόβαθμου στελέχους του ΙΚ" που καλούσε "τα δίκτυα υποστήριξης στην Αυστραλία" να προβούν στο έδαφος αυτό σε δημόσιες "δολοφονίες", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ. "Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο για υποψίες αλλά για πρόθεση και για το λόγο αυτό η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να δράσουν".

Ένας ύποπτος ανακρίθηκε και ένα όπλο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Η αστυνομία εκτιμά ότι η ομάδα εναντίον της οποίας ξεκινήσαμε τη σημερινή επιχείρηση σκόπευε και είχε αρχίσει να σχεδιάζει βίαιες ενέργειες εδώ στην Αυστραλία. Αυτές οι βίαιες ενέργειες ήταν κυρίως τυφλές επιθέσεις εναντίον πολιτών", δήλωσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Αντριου Κόλβιν.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι ύποπτοι σχεδίαζαν συγκεκριμένα την απαγωγή ενός τυχαίου πολίτη στο Σίδνεϊ, τον οποίο θα τύλιγαν μέσα σε σημαία του Ισλαμικού Κράτους και θα αποκεφάλιζαν μπροστά σε κάμερα.

Εκτός από τον πρόσφατο αποκεφαλισμό τριών δυτικών ομήρων από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θυμίζει τη δολοφονία του βρετανού στρατιώτη Λ Ρίγκμπι ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση στις 22 Μαΐου του 2013 μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο του νότιου Λονδίνου. Δύο Λονδρέζοι νιγηριανής καταγωγής τον έριξαν στο έδαφος, τον χτύπησαν με μαχαίρι και ουσιαστικά τον αποκεφάλισαν, μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών.

"Οι άνθρωποι αυτοί, λυπάμαι που το λέω, δεν μας μισούν γι αυτά που κάνουμε, μας μισούν γι αυτό που είμαστε και για τον τρόπο που ζούμε", δήλωσε ο Τόνι Αμποτ.

Σχεδόν 60 Αυστραλοί πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ άλλοι περίπου εκατό παρέχουν, από την Αυστραλία, ενεργή στήριξη στα ριζοσπαστικά σουνιτικά κινήματα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Δύο άτομα ύποπτα για στρατολόγηση μελών του τζιχάντ συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από έρευνες σε ισλαμικό κέντρο στο Μπρισμπέιν. Χθες ένα γραφείο αποστολής εμβασμάτων έκλεισε, μετά τις υποψίες των υπηρεσιών πληροφοριών ότι χρησίμευε για τη χρηματοδότηση του ΙΚ.

Για τον υπουργό Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισον, μέλος του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, η σημερινή επιχείρηση αποδεικνύει την "πραγματική απειλή" την οποία αντιμετωπίζει η Αυστραλία και "εξηγεί τη δυναμική απάντηση της κυβέρνησης".

Τουλάχιστον ένα μήνα μετά το Λονδίνο και για πρώτη φορά από το 2013, η Καμπέρα αύξησε στις 12 Σεπτεμβρίου το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή από "μεσαίο" σε "υψηλό" που σημαίνει ότι "μια τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανή".



"Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των Αυστραλών που δουλεύουν για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Τζαμπάτ αλ-Νόσρα. Η απειλή που συνιστούν αυξάνεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο", είχε εξηγήσει τότε ο Αμποτ.

Η Αυστραλία μετέχει σε μεγάλο βαθμό, στο πλευρό των Αμερικανών, στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού, όπλων, πολεμοφοδίων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Καμπέρα θα αναπτύξει 600 στρατιώτες --εκ των οποίων 400 μέλη της πολεμικής αεροπορίας-- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/world/article/411100/australia-15-sullipseis-gia-shediazomenes-dolofonies-apo-to-islamiko-kratos-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου