Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Επιπλέον 350 στρατιωτικούς στέλνουν στη Βαγδάτη οι ΗΠΑ

Επιπλέον 350 στρατιωτικούς στέλνουν στη Βαγδάτη οι ΗΠΑ

Αποστολή τους να προστατεύσουν την πρεσβεία και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιρακινή πρωτεύουσα

Διαταγή να σταλούν στην Βαγδάτη επιπλέον 350 στρατιωτικοί έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Αποστολή τους θα είναι να προστατεύσουν την πρεσβεία και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιρακινή πρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με τον Έρνεστ,
«ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφή τη δέσμευσή του να κάνει ότι απαιτείται για να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι πρόσθεσε ότι η αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στη Βαγδάτη ανεβάζει το συνολικό αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Ιράκ σε 820 στελέχη. Οι ενισχύσεις σε στρατιωτικό προσωπικό είχαν ζητηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προστασία των αμερικανών διπλωματών, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα στέλνει στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει «μια ισχυρότερη περιφερειακή συνεργασία» κατά των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας στη Μέση Ανατολή μεταβαίνουν ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέγκελ και η σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα σε θέματα αντιτρομοκρατίας Λίζα Μονάκο « ώστε στο εγγύς μέλλον να οικοδομηθεί μια ισχυρότερη περιφερειακή συνεργασία».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι αυτή τη εβδομάδα σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ σχετικά με τις πρόσθετες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ώστε «να αναπτυχθεί μια ευρεία διεθνή συμμαχία για την εφαρμογή μιας συνολικής στρατηγικής για την προστασία του λαού μας και τη στήριξη των εταίρων μας εναντίον της οργάνωσης αυτή. Ήδη ο πρόεδρος Ομπάμα είναι καθ όδόν για την Εσθονία, όπου θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη σε χώρα της Βαλτικής, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Ουαλία με κεντρικό άξονα συζήτησης την κρίση στην Ουκρανία αλλά πιθανώς και το ζήτημα της δράσης των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήρθε λίγες μόνο ώρες αφότου οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν ένα ακόμη βίντεο φρίκης που φαίνεται να αποκεφαλίζουν έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο- όμηρο τον Στίβεν Σότλοφ.

http://www.protothema.gr/world/article/406949/epipleon-350-stratiotikous-stelnoun-sti-vagdati-oi-ipa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου