Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πράκτορες κατά των αρνητικών "φημών" για τους μετανάστες, για να εξαπλώσουν φιλο-μεταναστευτική προπαγάνδα, ενώ θα προσποιούνται ότι είναι απλοί άνθρωποι. Το σχέδιο προπαγάνδας σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

 
Σύμφωνα με πορτογαλική ιστοσελίδα : καθώς οι μετανάστες σε όλη την Ευρώπη φοβούνται την προοπτική σπασμωδικών αντιδράσεων από τους πολίτες στις φρικιαστικές ιστορίες που έρχονται από τη Μέση Ανατολή, ένα δημοτικό συμβούλιο στην Πορτογαλία συμμετέχει σε ένα πρωτοποριακό έργο που έχει ως στόχο να καταπνίξει τις επιφυλάξεις εν τη γενέσει τους.

«Μην ταΐζετε τη φήμη» (“Dont feed the rumour”) είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (γνωστή ως Κομισιόν) και η οποία πρόκειται να ληφθεί από αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις αργότερα αυτό το μήνα.

Πρόκειται για την δημιουργία «ταξιαρχιών κατά των φημών»(“anti-rumour brigades”) για να διαδώσουν θετικές πληροφορίες σχετικά με τους μετανάστες και για να «ξεδιαλύνουν» δημοφιλείς παρανοήσεις που υπάρχουν στον κόσμο.

Τέτοιες «τυπικές φήμες χωρίς θεμέλια» περιλαμβάνουν αντιλήψεις ότι «οι μετανάστες δεν θέλουν να εργαστούν», ότι «οι μετανάστες κλέβουν τις θέσεις εργασίας από τους Πορτογάλους» ότι «οι μετανάστες ζουν από τα επιδόματα του κράτους» και ότι «είναι πάντα συνδεδεμένοι με τον εγκληματικό υπόκοσμο», ή ότι τα παιδιά τους «δημιουργούν πρόβλημα στα σχολεία», γράφει η Público.

Έτσι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αμαδόρα – στην οποία ζουν 41 εθνικότητες, που αντιπροσωπεύουν συνολικά το 10% των 175.000 κατοίκων του δήμου – υιοθετεί το «Μην ταΐζετε το φήμες» και κινητοποιεί τους πράκτορες "κατά της φήμης", για να αρχίσουν να εργάζονται από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Εξηγώντας τα κίνητρα του συμβουλίου, η δήμαρχος Carla Tavares είπε ότι ελπίζει ότι το έργο θα χρησιμεύσει επίσης για να απαλύνει τους φόβους για την συμπεριφορά που συχνά είναι απλά θέμα κουλτούρας.

Οι παράγοντες «κατά των φημών» θα αποσταλούν σε σχολεία και τοπικές ενώσεις, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τις τάσεις συμπεριφοράς και τις συνήθειες των διαφορετικών πολιτισμών, έτσι ώστε οι ντόπιοι να μπορούν να αισθάνονται λιγότερο αμηχανία, είπε η Δήμαρχος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου