Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζει το πλιάτσικο, ενώ οι κατακτητές δίνουν κάλπικες υποσχέσεις

Η τραπεζική Χούντα μας κλέβει για το καλό μας και οι «πράσινοι επενδυτές» κάνουν την κρίση ευκαιρία με την ιαχή, «Γιούργια στον ταυλά με τα κουλούρια».
του Σπύρου Χατζάρα
Το μήνυμα του «φίλου» του Τζέφρυ , του Στράους- Κοέν, το μετέφερε
ο Μπομπ (Τράα). Ανταλλάξτε κρατική περιουσία με χρέος. «Αντί να επιβαρύνονται οι πολίτες θα πρέπει να εξεταστεί η πρόταση για αναδιάρθρωση του ισολογισμού», ειπε ο Μπόμπ , και πρότεινε στην Ελλάδα ,να ανταλλάξει τα «πάγια» της με χρέος.

Και έβαλαν πωλητήριο σε ό,τι μπορεί να πουληθεί. Κρατικές εταιρείες που θα ιδιωτικοποιηθούν, και σε δημόσιες εκτάσεις που θα εκποιηθούν. «Αποκρατικοποιήσεις» τουλάχιστον 50 δισ. σε τιμές ευκαιρίας και όσο- όσο , προανήγγειλε κατά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας ,ο Σερβάς Ντερούζ. 15 δίς μέχρι το 2012 και αλλα 35 δισ. μέχρι και το 2015. Ο Σερβάς, ο ευρωπαίος, είπε: «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές πηγές εσόδων από αποκρατικοποιήσεις: Εισηγμένες και μη επιχειρήσεις, τα μερίδια του Δημοσίου σε αυτές και εμπορικά ακίνητα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει πλήρης και αναλυτική απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου».
Το Real estate θα κάνει την κρίση ευκαιρία. Για αυτό πλάκωσαν οι 52 Εβραιαμερικανοί «επενδυταί».Για να μην χάσουν την ευκαιρία που τους δίνει η «κρίση».Στο Real estate και η «Οικογένεια» που έχει στο μάτι το «Ελληνικό», τώρα που έβγαλε δικό της δήμαρχο. Για αυτό, εντελώς ξεδιάντροπα έφεραν και τον Αθιμπίγιο τους, να πάρει τα μέτρα του οικοπέδου. Γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια. Όστις πρόλαβε τον κύριο είδε.
Οι «φίλοι» μας από την Τρόικα, κάνοντας τα στραβά μάτια, μας έκαναν και πάλι τη χάρη, και θα μας δώσουν, παρότι δεν το αξίζουμε, άλλα 15 δις δανεικά, με το νιτερέσο τους όμως, για να πληρώσουμε τους τόκους των τοκογλύφων. «Το πρόγραμμα είναι εντός των στόχων, αλλά δεν θα παραμείνει εντός των στόχων, χωρίς μια σημαντική, εκτεταμένη επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα» , είπαν. «Σε κάθε περίπτωση τόνισαν ότι υπάρχει ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της φορολογίας, της υγείας και της δημόσιας εργασίας. Δεν υπάρχει τομέας του Δημοσίου που δεν θα επηρεαστεί από τις μεταρρυθμίσεις». Έρχονται δηλαδή οι απολύσεις.

Συνολικά, μέχρι τώρα μας δάνεισαν 38 δισ. ευρώ, αλλά «εμείς», συμφωνήσαμε με αυτούς να δανείσουμε 30 δισ. στις τράπεζες «μας», για να «ενισχύσουν τη ρευστότητά τους», επειδή «η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ασκούν πίεση στο τραπεζικό σύστημα και η πίστωση συρρικνώνεται». Σε πρώτη φάση θα πάρουν από εμάς, 4,1 δισ. η Εθνική Τράπεζα, 4,28 δισ. η Eurobank, 3,6 δισ. η Alpha Bank και 3,04 δισ. η Αγροτική, για να ρίξουν χρήμα στην αγορά, αλλά ο Προβόπουλος, είπε ότι «η Διεθνής Συνθήκη Βασιλείας III ίσως οδηγήσει σε περιορισμό των χορηγήσεων, καθώς οι νέοι κανόνες ίσως οδηγήσουν και σε μικρότερη πιστωτική επέκταση, καθώς οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να κάνουν πιο αυστηρούς του κανόνες χορηγήσεων δανείων».
«Η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά αναμένεται να περάσει οριακά σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και οι δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας θα συνεχίζουν να περιορίζουν τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά δανείων», σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πήραν δηλαδή, τα δικά μας λεφτά, οι τραπεζίτες για να καλύψουν τις δικές τους μαύρες τρύπες, που δημιούργησαν τα δικά τους λάθη, και οι δικές τους επιλογές για τις οποίες όμως ,ποτέ δεν μας ρώτησαν.

Ο Δερβέναγας Προβόπουλος, σαν επικεφαλής του ντόπιου τραπεζικού Καρτέλ, μάζεψε τις Τράπεζες και τους είπε ότι «το κόστος χρήματος πρέπει να μειωθεί» αφού όμως το Καρτέλ μειώσει το κόστος άντλησης καταθέσεων».

Εάν κάνουμε αυτά που μας λένε μας υπόσχονται δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική ανάκαμψη.

Ο Δερβέναγας Προβόπουλος μας είπε όμως ότι τα αυστηρότερα πιστωτικά κριτήρια των τραπεζών και η άνοδος της μακροχρόνιας ανεργίας θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη και ότι, « οι περισσότερες οικονομίες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, πιθανόν να έρθουν αντιμέτωπες με μείωση των χρηματοοικονομικών εισροών, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν πλέον το ρίσκο. Οι ξένες επενδύσεις, ίσως μειωθούν συγκριτικά με τα προ κρίσης επίπεδα, οδηγώντας σε χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη».
Επομένως η φιλολογία για ξένες επενδύσεις τις οποίες θα προσελκύσει η
« μεγαλύτερη ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για τη δημοσιονομική προσαρμογή που θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για τη διασφάλιση υψηλής ανάπτυξης, μέσω της συγκέντρωσης ιδιωτικών επενδύσεων και μέσω της δημιουργίας χώρου για τις αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές, πάει περίπατο.
Μην ξεχνάμε ότι οι μυαλοπώληδες του ΙΕΑ ανακοίνωσαν ότι «η παγκόσμια ανάκαμψη θα ωθήσει, φέτος, σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και πιθανά σε επίπεδα που ενδέχεται να επιφέρουν αξιοσημείωτη επιβράδυνση της οικονομίας, και ότι οι προοπτικές αύξησης του πληθωρισμού, λόγω του πετρελαίου και των άλλων υψηλότερων τιμών εμπορευμάτων, σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή, συνιστούν επιπρόσθετο λόγο ανησυχίας.

Με δυο λόγια, μας τάζουν επενδύσεις και ανάπτυξη που δεν θα έλθουν για να βουτήξουν τα «πάγια» για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε... να μην επιβαρύνονται οι πολίτες.



http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου