Διακόσιοι δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 510 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που οδήγησαν στην πτώση του τυνήσιου προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι στις 14 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα στην Τύνιδα ο επικεφαλής της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπακρέ Ντιαγέ διευκρίνισε ότι 147 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την έναρξη των ταραχών στην Τυνησία στα μέσα Δεκεμβρίου και 72 άνθρωποι μέσα στις φυλακές.
“Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 147 οι νεκροί και 510 οι τραυματίες. Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τα θύματα στις φυλακές”, δήλωσε.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία είναι προσωρινά και ότι ο ΟΗΕ συνεχίζει τις έρευνές του.
Ο προηγούμενος απολογισμός του ΟΗΕ έκανε λόγο στις 19 Ιανουαρίου για “τουλάχιστον 100 νεκρούς”.
Παράλληλα το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης Κασρίν, στην κεντρική Τυνησία, καταγγέλλοντας το χάος που επικρατεί στην πόλη η οποία επλήγη χθες Δευτέρα από βίαια επεισόδια, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.
Σύμφωνα με το Μοχάμεντ Ντρμπαλί, μέλος της “περιφερειακής επιτροπής για την προάσπιση της επανάστασης” και τον συνδικαλιστή Σαντόκ Μαχμούντι, ο στρατός διέλυσε το πλήθος των διαδηλωτών. Οι πολίτες ζητούσαν επειγόντως μια λύση ώστε να τερματιστεί η “χαοτική και ασταθής κατάσταση” και ζητούσαν την “τιμωρία των κακοποιών” που επιδόθηκαν χθες σε λεηλασίες και καταστροφές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία ήταν απούσα από την πόλη, ενώ τεθωρακισμένα του στρατού είχαν σταθμεύσει κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.
Λίγοι μαθητές πήγαν σήμερα στο σχολείο και ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν.
Στην περιοχή Γκάφσα, στο νότο της χώρας, ένας 21 ετών άνεργος Τυνήσιος αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα συνδικαλιστική πηγή.
Ο Αϊμέν Μπεν Μπελγκάσεμ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει για να καταγγείλει την “οικτρή κοινωνική κατάσταση”. Ο νεαρός, με σοβαρά εγκαύματα, διακομίσθηκε στο κέντρο τραυματολογίας του Μπεν Αρούς, νότιο προάστιο της Τύνιδας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η εξέγερση στη χώρα άρχισε στις 17 Δεκεμβρίου όταν ένας 26χρονος επισήμονας της πληροφορικής που εργαζόταν ως πλανόδιος οπωροπώλης στην περιφέρεια Σίντι Μπουζίντ, στη κεντροδυτική Τυνησία, αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσχεση του εμπορεύματός του και του πάγκου του. Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα, δίνοντας το έναυσμα για τη λαϊκή εξέγερση.
part 1
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ .
From HEIL GAP
Φωτογραφία από διαδίκτυο
http://media.washtimes.com/media/image/2010/08/01/20100801-183922-pic-345657115_s640x488.jpg?895ff25c2ca704a648ce15dea084090dc956a8c6
Ο επικεφαλής ( το μαντρόσκυλο) της επιτροπής πυρηνικού έλεγχου του ΟΗΕ, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, παράτησε τον άνετο αφορολόγητο τρόπο ζωής του στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα , για να πετάξει προς την Αίγυπτο και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ηγέτης των ημερών της αντιπολίτευσης , μετά από μια πολύ μεγάλη διαδήλωση η οποία απείλησε να σαρώσει τον δικτάτορα της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ που χρηματοδοτεί τον στρατό του .
Όμως, παρά τον κατ οίκον περιορισμό του όπως ο ίδιος δραματικά μας πληροφορεί , κανένας δεν είναι σε θέση να μας επιβεβαιώσει το αν έχει πράγματι ποτέ συλληφθεί - Ο Ελ Μπαραντέι αδυνατεί να κερδίσει την συμπάθεια των Αιγύπτιων αντικαθεστωτικών οι όποιοι μόλις τώρα έχουν ακούσει για τις πράξεις του και δεν έχουν ακόμη ιδέα για τις περίφημες εκθέσεις που έκανε στην ξακουστή θέση του.
Προωθείται όμως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης του Al Jazeera, ως ένα βασικό σχήμα της αντιπολίτευσης . Εμφανίστηκε δε σήμερα σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου μαζί με τους εξτρεμιστές , ψευδό "Αδελφους Μουσουλμάνους" - των οποίων η ιστοσελίδα ήταν η μόνη που δεν την έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απαγόρευση του internet - που ισχυρίζονται ότι έχουν εντολή να συνδιαλλαγουν για το λαό.
Αλλά κανείς δεν του έδωσε καμία μα καμία προσοχή η σημασία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Μοιάζει με ένα τυφλό όργανο της κυβέρνησης που θα αποτελείται από Μουμπάρακ, Ελ Μπαραντέι και την Μουσουλμανική Αδελφότητα και ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, αλλά ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι τόσο εύκολο να ξεγελαστεί.
Ο Ελ Μπαραντέι έχει επιλεγεί σαν μαριονέτα τους σε αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης και είναι το αποτέλεσμα παρασκευασμάτων τουλάχιστον 15-20 χρόνια (μια γενιά) της CIA.
Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι έχει ζητήσει από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί υπέρ του ανδρεικέλου της παγκοσμιοποιησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που τώρα ετοιμάζεται να ενεργήσει ως Ο Μαγικός Αυλός του Βολφγκανγκ Αμαντεους Μότσαρτ ( όπερα που η πλοκή της υπονοείται πως εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο, ωστόσο δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια η εποχή ή ο τόπος.) για μια επανάσταση που έχει τεθεί υπό ομηρία από την παγκόσμια ελίτ.
Μιλώντας με τους συναδέλφους του ΚΠΑ το μέλος Christiane Amanpour, Μπρεζίνσκι είπε αυτή την εβδομάδα στο ABC News », ότι ο Μουμπάρακ θα πρέπει να πειστεί να εγκαταλείψει την εξουσία , και ότι η συμβουλή αυτή είναι προς το συμφέρον του, καθώς και προς το συμφέρον όλης της Αιγύπτου και ότι ήδη θέτει σε κίνηση μια διαδικασία η οποία θα τον διευκολύνει σε αυτό. "
Παρά το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι προειδοποίησε για "παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» κατά τη διάρκεια συνάντησης ΚΠΑ πέρυσι που απείλησε να ανατρέψει την υφιστάμενη διεθνή τάξη, είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας υπάκουος δούλος στη νέο-ελίτ της παγκόσμιας τάξης.
Έγινε γνωστό στους κύκλους της παγκοσμιοποίησης του Brzezinski, τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια ότι η Αίγυπτος παραπαίει στο χείλος μιας εξέγερσης και ότι μια άλλη πολιτική οντότητα θα καλύψει το αναπόφευκτο κενό εξουσίας, αν η ελίτ δεν βγει μπροστά από το παιχνίδι.
Γι 'αυτό η αμερικανική πρεσβεία και εκπαιδευμένοι ηγέτες ανταρτών θα διεισδύσουν στις ομάδες της αντιπολίτευσης από την αρχή, καθώς αποκάλυψε το Σάββατο η Telegraph.
PART 2
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι γεωπολιτικοί ελιγμοί των ΗΠΑ και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εξέγερση στην Αίγυπτο καθοδηγείται από γνήσια παράπονα σχετικά με την απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων, της υψηλής ανεργίας, της βιαιότητα της πολιτικής και ότι το δίκαιο του λαού κατάφερε και ανέτρεψε τα 30 χρόνια δικτατορίας.
Ωστόσο, εάν οι διαδηλωτές επιτρέπουν στον ψευτοπολιτικό της παγκοσμιοποίησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι να καταλάβει την εξουσία, ώστε οι ενέργειές τους να είναι μάταιες και τελικά άνευ αξίας, τότε ……… …………. ………
Ελ Μπαραντέι χρησιμεύει για το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων, η οποία την Παρασκευή εξέδωσε ένα δελτίο τύπου διαμαρτυρόμενη για την απόφαση εξ ονόματος των αιγυπτιακών αρχών , να θέσουν Ελ Μπαραντέι κατ 'οίκον περιορισμό.
Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων είναι μια σκιώδη ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση) που έχει ετήσιο προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια και είναι το απαιτούμενο bankroll από τους ομοίους του Carnegie, το Ford Foundation, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, καθώς και George Soros . Ανοίξτε «OPEN SOCIETY INSTITUTE” O ίδιος ο Σόρος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της οργάνωσης . Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια σημαντική γεωπολιτική ομάδα καθοδήγησης για την παγκόσμια ελίτ.
Το γεγονός ότι ο άνθρωπος Ελ Μπαραντέι τους έχει προετοιμαστεί για να διευθύνει την μετά-Μουμπάρακ κυβέρνηση θα πρέπει να κρούσει κώδωνα του κινδύνου που θα ηχεί στα αυτιά του κάθε διαδηλωτή που διαμαρτύρεται στο όνομα της προσπάθειας να παλέψει για την Αίγυπτο μακριά από τα νύχια ενός νέου ελέγχου της παγκόσμιας τάξης.
HEIL GAP ( or mind the GAP )