Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης Εϊλάτ


Τουλάχιστον τρεις πύραυλοι έπεσαν στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ και στα περίχωρά της, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο επικαλούμενο πληροφορίες της αστυνομίας. Το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως όπως πιστεύεται ένας πύραυλος έπεσε σε ιορδανικό έδαφος.

Οι πύραυλοι που έπληξαν την πόλη Εϊλάτ είναι πιθανόν να εκτοξεύθηκαν από την γειτονική Αίγυπτο, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. «Είναι νωρίς να αποφανθούμε, αλλά είναι λογικό να συμπεραίνουμε πως προήλθαν από μια περιοχή στα νότια», τόνισε ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Μοσέ Κοέν, αναφερόμενος στην περιοχή του Σινά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος Grad έπληξε την πόλη της Άκαμπα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ο ένας από αυτούς σοβαρά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πύραυλος έπεσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Στις 22 Απριλίου, τουλάχιστον ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον της Άκαμπα, χωρίς να προκαλέσει θύματα.ant1online.gr/

Γάζα: 24 τραυματίες από έκρηξη

Συνολικά 24 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη σε κατοικία ενός διοικητή της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, του Αλάα αλ Ντάναφ.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για την έκρηξη. Ο ισραηλινός στρατός, μέσω εκπροσώπου του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην έκρηξη.

Ιατρικές πηγές δήλωσαν πως 24 άνθρωποι τραυματίσθηκαν εντός, όσο και εκτός της κατοικίας του διοικητή. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές εάν εκείνος βρήκε τον θάνατο κατά την έκρηξη, η οποία συμπίπτει με την αναζωπύρωση της διασυνοριακής βίας ανάμεσα σε παλαιστινίους μαχητές και τον ισραηλινό στρατό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου