Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κουβέϊτ Al Rai, το Ισραήλ σχεδιάζει επίθεση σε αποθήκες όπλων και σε εργοστάσια κατασκευής όπλων της Χεζμπολαχ στη Συρία.

Η εφημερίδα στηρίζεται σε δυτικές πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ έχει αυξήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις κατά μήκος των βορείων συνόρων των υψωμάτων του Γκολάν και των περιοχών γύρο από το βουνό Dov. Η εφημερίδα συμπληρώνει, ότι οι πρόσφατες πτήσεις του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τον Λίβανο και την Συρία, σηματοδοτούν τις προθέσεις του Ισραήλ για τη διενέργεια επιχειρήσεων στην περιοχή.

Σε ανάλογο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται ότι ο στρατός της Συρίας και της Χεζμπολαχ, έχουν ξεκινήσει ήδη στρατιωτική συνεργασία για να αντιμετωπίσουν μία πιθανή επίθεση από το Ισραήλ. Η συνεργασία θα καλύπτει τις χερσαίες και τις θαλάσσιες περιοχές. Επίσης, θα τοποθετηθούν αντιαεροπορικοί πύραυλοι στο Λίβανο και τη Συρία.

Τέλος, σύμφωνα με την σημερινή Haaretz, ο Νετανάχιου πιέζει τον Πούτιν να ματαιώσει την αγορά απο την Συρία πυραύλων τύπου P-800 Yakhont cruise. Το Ισραήλ θεωρεί τους ρωσικούς πυραύλους αυτού του τύπου επικίνδυνους για τα πολεμικά του σκάφη στην Μεσόγειο

Διαβάστε και αυτό: http://www.antinews.gr/?p=59470


http://www.antinews.gr/?p=59610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου