Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Χτύπημα κατά των δυτικών στο Πακιστάν ετοιμάζουν οι Ταλιμπάν

ImageΟι Ταλιμπάν του Πακιστάν προετοιμάζουν επιχειρήσεις κατά ξένων εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στη χώρα για να προσφέρουν βοήθεια στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των βοχοπτώσεων και πλημμυρών που έπληξαν το Πακιστάν, έγινε γνωστό σήμερα από ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο.

"Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η αμερικανική κυβέρνηση, οι πακιστανοί Ταλιμπάν προετοιμάζουν επιθέσεις κατά ξένων που μετέχουν στις επιχειρήσεις αρωγής των πλημμυροπαθών στο Πακιστάν",ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό ότι "οι Ταλιμπάν του Πακιστάν προετοιμάζουν παράλληλα και επιθέσεις κατά ομοσπονδιακών και επαρχικακών αξιωματούχων της χώρας".

Στο μεταξύ δύο άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα για τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Οτάβα και όπως ανέφερε η καναδικη αστυνομία ενδέχεται οι συλλήψεις να συνεχιστούν.

Οι δύο ύποπτοι που πιάστηκαν χθες τα ξημερώματα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προετοιμασία μεγάλης έκταης τρομοκραιτκών πράξεων, και θα διωχθούν με βάση τον ποινικό κώδικα του Καναδά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καναδικής αστυνομίας, Στέφαν Τέργκον που χαρακτήρισε τις κατηγορίες "πάρα πολύ σοβαρές" .

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους κατηγορίες είναι μάλλον σπάνιες στον Καναδά ακόμα και όταν πρόκειται για περιπτώσεις όπως της Ομάδα των 18 στο Τορόντο που ήθελαν να ανατινάξουν το Χρηματιστήριο της πόλης αυτής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13896&Itemid=137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου