Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Νέα απειλή για το πλανήτη το 2012

Οι αστρονόμοι προβλέπουν πως μια τεραστίων διαστάσεων ηλιακή καταιγίδα, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που προκάλεσε τα φαντασμαγορικά φωτιστικά σόου στη γη στις αρχές του μήνα, θα πλήξει τον πλανήτη μας το 2012, με ισχύ 100 εκατομμυρίων βομβών υδρογόνου.

Αρκετά ΜΜΕ των ΗΠΑ έχουν αναφέρει πως η NASA προειδοποίησε ότι η πρόσφατη ηλιακή κηλίδα ήταν απλά ο πρόδρομος σε μια γιγαντιαία κηλίδα που αναπτύσσεται, και που έχει τη δυναμική να εξαφανίσει ολοσχερώς κάθε υποδομή ενέργειας στη γη. Παρά την εκ των υστέρων διάψευση της, η NASA παρακολουθεί αυτή τη καταιγίδα από το 2006, και όπως λένε οι πληροφορίες, η ημερομηνία εκδήλωσής της είναι αν μη τι άλλο σημαδιακή: το έτος 2012.

Κάποιες παρόμοιες καταιγίδες του παρελθόντος (1859 & 1921) προκάλεσαν παγκόσμιο χάος, καταστρέφοντας τις τηλεγραφικές επικοινωνίες παντού. Η αναμενόμενη καταιγίδα του 2012 θα είναι όμως πιο καταστροφική. Όπως ανέφερε στο News.com.au ο αστρονόμος Dave Reneke: «Οι επιστήμονες συμφωνούν πως η επερχόμενη καταιγίδα θα είναι η πιο βίαιη των τελευταίων εκατό χρόνων».

Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν πιο πολύ, είναι οι αεροπορικές εταιρίες, οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών, και όλοι όσοι χρησιμοποιούν σύγχρονα συστήματα GPS. Όσο για την επίδραση επί της σχεδόν πλήρως ψηφιακής μας κοινωνίας, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει. Ο διευθυντής του τμήματος φυσικής ηλίου της NASA, Dr Richard Fisher, αναφέρει πως αυτή η υπερ-καταιγίδα θα χτυπήσει τη γη σαν κεραυνός, και θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στα παγκόσμια συστήματα υγείας, διάσωσης, και ασφάλειας, εκτός αν πάρουμε κάποια προληπτικά μέτρα.

Η NASA ανακοίνωσε πως μια τελευταία μελέτη της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αποκαλύπτει πως μια τέτοιου μεγέθους καταιγίδα θα προκαλέσει ζημιές ύψους 1-2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην υποδομή της υψηλής τεχνολογίας μας, και θα χρειαστούν 4-10 χρόνια για να επανακάμψουμε πλήρως!

Ο λόγος της ανησυχίας είναι επειδή ο ήλιος μπαίνει σταδιακά σε μια φάση γνωστή ως ηλιακός κύκλος 24. Αρκετοί όμως αστρονόμοι πιστεύουν πως ο λόγος της υπερβολικής ανησυχίας είναι πλασματικός, και έχει να κάνει με το έτος της προβλεπόμενης εκδήλωσης της καταιγίδας, που είναι το περίφημο 2012.

S.A. (in.news.yahoo.com)

http://www.antinews.gr/?p=59350

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου