Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σοβαρό πρόβλημα με τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Βόμβα πολλών μεγατόνων έσκασε στα θεμέλια της Ελληνικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, παράταση από έξι μήνες έως έναν χρόνο ζήτησε ο Ελληνικός Νηογνώμονας από την Ε.Ε. προκειμένου να συμμορφωθεί σε τρεις παρατηρήσεις που έχουν απομείνει για την εναρμόνισή του με τον νέο κανονισμό. Η αποκάλυψη του εγγράφου του Λιμενικού με υπογραφή του Αντιναυάρχου ΛΣ Αθ.Μπούσιου που αφορούσε την υπόθεση του Ελληνικού Νηογνώμονα έπεσε σαν βόμβα στην Ελληνική Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Κύκλοι του Ελληνικού Νηογνώμονα επεσήμαναν ότι υπήρχαν 18 παρατηρήσεις βάσει του παλιού κανονισμού οι οποίες διορθώθηκαν και κάποιες άλλες βάσει του νέου κανονισμού από τις οποίες ακόμη τρεις πρέπει να διορθωθούν. Όσον αφορά την απόφαση του Λιμενικού, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του Ελληνικού Νηογνώμονα, υπήρχε απόφαση του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αν. Παπαληγούρα που έδινε διευκόλυνση μεταβατικής περιόδου η οποία λήγει σήμερα.

Όμως ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοϊδης αρμόδιος πλέον για την ποντοπόρο Ναυτιλία, δεν δέχθηκε να δώσει νέα παράταση με αποτέλεσμα να δοθούν οδηγίες προς τις Λιμενικές Αρχές για την προθεσμία ισχύος των πιστοποιητικών.

http://www.antinews.gr/?p=59715

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου