Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φιντέλ: ο Osama Bin Laden είναι πράκτορας της CIA


Ο Φιντέλ Κάστρο έχει πολλούς λόγους να πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας που αφορούν σε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις της Ουάσιγκτον. Ας μη ξεχνάμε, πως μεταξύ άλλων, η CIA προσπάθησε να «ανατινάξει» κάποτε το κεφάλι του με ένα πούρο!
Όμως σήμερα, ο υπερήλικας Κουβανός επαναστάτης μπορεί να το παρατραβάει, όσον αφορά στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Υποστηρίζει πως ο Osama Bin Laden μισθοδοτείται από τη CIA, και πως ο πρόεδρος Μπους τον χρησιμοποιούσε όποτε χρειάζονταν αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών. Όπως ισχυρίζεται, αυτό το έμαθε διαβάζοντας το WikiLeaks.
Ο Κάστρο μεταβίβασε αυτή του την άποψη, σε έναν Λιθουανό συγγραφέα που φημίζεται για τις έρευνές του σε θεωρίες συνομωσίας. «Ο Bin Laden ήταν υφιστάμενος του Μπους». Αυτά γράφει η κομμουνιστική καθημερινή εφημερίδα της Κούβας Granma, και συνεχίζει: «Όποτε ήθελε ο Μπους να προκαλέσει φόβο και να κάνει μια σημαντική ομιλία, εμφανίζονταν ο Bin Laden, απειλώντας τον κόσμο με τις προθέσεις του…».
Όπως λέει ο Κάστρο, οι χιλιάδες σελίδες αμερικανικών εμπιστευτικών εγγράφων που έχει δημοσιεύσει το WikiLeaks, αποδεικνύουν το ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης του αρχηγού της al-Qaeda. Τα σχόλια του Κάστρο έγιναν στη διάρκεια συνάντησής του με τον Daniel Estulin, συγγραφέα τριών βιβλίων για τη μυστική λέσχη Bilderberg. Όπως υποστηρίζει ο Λιθουανός συγγραφέας, η λέσχη αποτελεί μια μυστική παγκόσμια κυβέρνηση, που χειραγωγεί τις οικονομίες και τα πολιτεύματα του πλανήτη. Κατά τη δική του άποψη, ο Bin Laden που εμφανίζεται στα διάφορα βίντεο μετά την 11/9/2001, είναι απλά ένας «κακός ηθοποιός».
Οι δύο άνδρες πάντως, διαφώνησαν σε κάτι. Ο Estulin υποστηρίζει από καιρό, ότι το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να μετοικήσει σε άλλο πλανήτη για να γλιτώσει από τον υπερπληθυσμό της γης. Ο Κάστρο δεν συμφωνεί. Μπορεί λέει, να πήγαμε στο φεγγάρι, που όμως δεν κάνει για νέα κατοικία μας, αλλά προτιμότερο θα ήταν να διορθώσουμε τη κατάσταση εδώ παρά να ψάχνουμε για άλλους πλανήτες για να μεταναστεύσουμε. «Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να φροντίζει τον εαυτό της, αν θέλει να ζήσει για τα επόμενα χίλια χρόνια», λέει.
(guardian.co.uk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου