Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η Ρωσία θα προχωρήσει στην πώληση των βλημάτων P-800 Yakhont στη Συρία

Η ρωσική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία για την πώληση των αντιπλοικών βλημάτων εδάφους επιφανείας P-800 Yakhont στη Συρία. Όπως δήλωσε ο Sergei Prikhodko αξιωματούχος του Κρεμλίνου η Ρωσία θα προχωρήσει στην πώληση των συγκεκριμένων βλημάτων στη Συρία παρά τις αντιδράσεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ζήτησε από το Ρώσο ομόλογο του να σταματήσει την πώληση των βλημάτων αυτών. Όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος η πολιτική στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας διαμορφώνεται από τον Πρόεδρο της χώρας και δεν κατευθύνεται κατά τρίτων χωρών.

Για το Ισραήλ οι πύραυλοι αυτοί αντιπροσωπεύουν κρίσιμη απειλή για τα πλοία επιφανείας του λόγω της μεγάλης εμβέλειας του (300 χλμ), της υπερηχητικής του ταχύτητας και της μεγάλης φονικότητας του χάρις στην πολεμική κεφαλή των 300 κιλών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz τα βλήματα που στο παρελθόν η Ρωσία είχε πωλήσει στη Συρία βρέθηκαν στα χέρια της Hezbollah και χρησιμοποιηθήκαν κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του δευτέρου πολέμου του Λιβάνου.

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις αναφορικά με τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13954&Itemid=41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου