Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πρόταση για αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού στην Ελβετία, με σκοπό την αγορά νέων μαχητικών

Το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας σχεδιάζει να δαπανήσει 3.8 δις ευρώ για την αγορά 22 νέων μαχητικών. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ueli Maurer επιδιώκει την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αγορά των νέων μαχητικών τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιά μαχητικά Northrop F-5E/F Tiger.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείο επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη εξέλιξη και δήλωσε ότι το κοινοβούλιο της χώρας θα ενημερωθεί για το θέμα. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας θα προτείνει την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας κατά 1,5 δις ευρώ ώστε να φτάσει στα 4,7 δις ευρώ με στόχο την χρηματοδότηση της αγοράς.

Επιπρόσθετα το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την μείωση της οροφής του στρατεύματος από 135.000 άνδρες στους 96.000. Ο εκπρόσωπος του υπουργείο ανέφερε ότι το αρχικό κόστος της παραγγελίας φτάνει τα 1,7 δις ευρώ και λόγω της οικονομικής κρίσης φαίνεται να μην έχει την υποστήριξη των πολιτών της χώρας. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας τοποθετεί την έναρξη του προγράμματος μετά το 2015.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13902&Itemid=46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου