Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Από τη μία το πιστόλι και από την άλλη τα spreads...


  • Το πιστόλι όχι μόνο είναι στο τραπέζι, όχι μόνο είναι γεμάτο, αλλά και άρχισε να χρησιμοποιείται στου... "κασίδη το κεφάλι"...
  • Παραμένει το ενδεχόμενο περικοπών στον ιδιωτικό τομέα
Το ενδεχόμενο περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα από το 2011, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Απαντώντας σε ερώτηση, είπε, ότι η κυβέρνηση για το 2010 έχει πάρει περισσότερα μέτρα και από όσα θα μας ζητούσε το ΔΝΤ, πρόσθεσε όμως ότι από το 2011 θα εξειδικευθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν.
Επίσης ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο ασφαλιστικό να ισχύσει νωρίτερα από το 2018. Η κυβέρνηση, τόνισε, εμμένει στην πρότασή της για το 2018 αλλά κληθείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί νωρίτερα απάντησε ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να αποκλείσει ή να μην αποκλείσει τίποτα.
Και να ήταν μόνο αυτό;
Νέο ιστορικό υψηλό για το spread των δεκαετών ομολόγων τη Δευτέρα αφού κατάφερε να αγγίξει τις 481 μονάδες βάσης. Στην πορεία της ημέρας βέβαια, παρουσίασε πτώση αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πέσει κάτω από τις 400 μονάδες.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τιμή του spread αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ... Εμείς τώρα θα πρέπει να ευχηθούμε "Άντε και εις ανώτερα";... ή μήπως θα πρέπει να πούμε στον Γιώργο να αρχίσει να ασχολείται πάλι με τα spreads, αφού η αποχώρησή του -με την δήλωσή του- από αυτό το "σπορ" μάλλον απελευθέρωσε και τις τελευταίες αμφιβολίες περί ανήθικης επίθεσης κατά της Ελλάδας;
Τελικά, αυτό δεν είναι κυβέρνηση... το σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι και σαν στόχοι έχουμε στηθεί όλοι εμείς...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου