Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οι Ούγγροι τους ξαπόστειλαν μετά από 2 χρόνια ΔΝΤ… εμείς πότε θα τους στείλουμε;

Νίκη με δύο τρίτα των ψήφων πέτυχε η δεξιά αντιπολίτευση του κόμματος Fidesz στην Ουγγαρία, μετά και το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη χθες.

Με το 99,2% των ψήφων καταμετρημένο, το Fidesz συγκεντρώνει το 68% των ψήφων, που αντιστοιχεί σε 263 από τις 386 των εδρών στο κοινοβούλιο.

Χθες, οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για το ένα τρίτο των εδρών, δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές, που βρίσκονταν στην εξουσία τα τελευταία οκτώ χρόνια, συγκέντρωσαν το 15% των ψήφων (59 έδρες), το ακροδεξιό Jobbik 12% (47 έδρες) και οι Πράσινοι 4,1% (16 έδρες).

Ο ηγέτης του Fidesz Βίκτορ Όρμπαν έκανε λόγο για «επανάσταση στις κάλπες», ενώ υπογράμμισε ότι θα κυβερνήσει με «ταπεινότητα». Η σαρωτική νίκη θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε συνταγματική μεταρρύθμιση.

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεξί Εξτρέμ: Ναι σωστά διαβάσατε! 68%… αυτό είναι το ποσοστό της δεξιάς αντιπολίτευσης, σχεδόν 2 χρόνια μετά από την «διάσωση» της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ και τους σοσιαλΗστές… άντε και στα δικά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου