Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τριτοκοσμικά μέτρα έρχονται...

  • ΦΠΑ 25% και τα τρόφιμα θα γίνουν είδος... πολυτελείας
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέχεται να συζητάει για το ύψος του φόρου αίματος που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες
  • Θεωρείται πλέον βέβαιο πως από τα πρώτα μέτρα θα αρχίσουν παραιτήσεις κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να διασωθούν από την λαϊκή οργή
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της Συμφωνίας θα δοθεί, την Κυριακή στην δημοσιότητα, και στο θα αποτυπώνεται το ύψος και τα επιτόκια δανειοδότησης της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης.
Μεταξύ των άλλων μέτρων, οι δανειστές μας έχουν αποφασίσει την κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-παρά τη σθεναρή αντίσταση της Ελληνικής πλευράς- και για να "χρυσώσουν" το χάπι θα προβλέπεται η ενσωμάτωση μόνο του Δώρου των Χριστουγέννων στις αποδοχές του μισθωτού.
Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη μια "ηρωική" παραίτηση του κ.Λοβέρδου την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο υπουργός έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της εξέλιξης.
Επίσης, διαπραγματεύσεις γίνονται και για το ύψος των αυξήσεων σε ΦΠΑ και βενζίνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΔΝΤ ζητά αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 25%, και ουσιαστική κατάργηση των μικρότερων συντελεστών.
Σίγουρη θεωρείται και μία νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που θα εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας. Η Ελληνική πλευρά, προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
Ακόμα, προχωράμε στην άμεση επιβολή του μέτρου εξίσωσης των ορίων ηλικίας και θα αφορά αποκλειστικά τους μισθωτούς στο δημόσιο τομέα, ενώ εγκαταλείπεται οριστικά η πρόταση της σταδιακής προσαρμογής της εξίσωσης ορίων ηλικίας από το 2013.
Εκτιμάται ότι με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με 5 έως 15 έτη εργασίας παραπάνω και η σύνταξη θα είναι πλέον μειωμένη στα 60 έτη, ενώ η πλήρης στα 65.
Κι ενώ όλα αυτά προγραμματίζονται για τους έλληνες -από ανθέλληνες-, έχουν υπάρξει διαρροές για την επερχόμενη ευρωπαϊκή στάση έναντι των ελλήνων πολιτών. Με κάποιον τρόπο, κομψό ή λιγότερο κομψό, οι Γερμανοί θα επιδιώξουν να περάσουν κάποια διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων της έκτακτης συνόδου κορυφής, που θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «οικειοθελούς εξόδου» των χωρών εκείνων που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ευρωζώνης...
Κατά τα λοιπά, ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να μας πείσει πως κυβερνάει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων... Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς πρόκειται για σύγχρονη ελληνική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου